Bivši fudbaler Partizana postao trener u Bugarskoj

Nekadašnji ljubimac Partizanovih navijača će trenirati ekipu do 17 godina.

Bio je fantastičan dok je igrao u Srbiji! Mnogi su tada mislili da može i mnogo više, jer je jedan od najboljih stranaca u klupskoj istoriji.

Na kraju nije postigao mnogo, ali je to ipak jedna solidna karijera. Bugarski defanzivac Ivan Ivanov je prošle godine odlučio da prekine sa igranjem fudbala.

Sada će u rodnoj zemlji dobiti novu ulogu, pošto preuzima jednu od ekipa u omladinskoj školi Slavije iz Sofije. Bivši fudbaler će trenirati igrače do 17 godina u gradu iz glavnog grada.

Tokom igračke karijere, koju je završio u rodnoj zemlji, utovao je od Bugarske, preko Rusije, Srbije, Švajcarske, Grčke i Kazahstana. Između ostalih timova igrao je za Alaniju iz Vladikavkaza, Bazel, Panatinaikos, Arsenal iz Tule,…

Bio je reprezentativac u mlađim kategorijama, a za seniorski tim svoje zemlje odigrao je 40 mečeva. Penzija, koja je stigla prerano, već u 31. godini, dogodila se zbog brojnih povreda u finišu karijere.

Bugarski fudbaler je sa Partizanom osvojio dve titule u Srbiji, a proglašen je i za najboljeg igrača u klubu 2012. godine. U sezoni 2012/13 je izabran u idealni tim lige, a crno-beli su u toj sezoni igrali i grupnu fazu Lige Evrope.

Tekst preuzet sa portala Mondo sport