Utakmica za čoveka koji je dao srce Partizanu!

Partizan i Mega večeras igraju meč koji je mnogo važniji od bodova u Jadranskoj ligi

Da. Nije bilo lako sagraditi taj rejting koji imam kod navijača Partizana. Dao sam srce Partizanu. Oni to znaju!

I – da. Znaju. Dejan Milojević je dao srce Partizanu. To srce koje je pre nekoliko dana prestalo da kuca. Prerano!

Nazovite to sudbinom. Ili kako god hoćete. Ali, nekoliko dana posle iznenadne i prerane smrti tog genijalnog čoveka, dva kluba u kojima je ostavio najdublji trag, sa kojima je osvajao i trofeje, igraće jedan protiv drugoga utakmicu ABA lige. Partizan, čiji je Milojević bio i kapiten, čijim je navijačima – kako je voleo da kaže – dao srce, i Mega koju je osam godina predvodio kao trener, večeras (19) u Štark areni neće igrati samo za bodove u ABA ligi.

Igraće za Dekija! Igraće za sećanje na tog uvek nasmejanog čoveka, da mu još jednom pokažu da će uspomena na njega živeti.

Biće to prilika i da se navijači Partizana, ali i ne samo oni, još jednom oproste od čoveka koga su jako voleli. Koji je voleo njih. Klub iz Humske je za ovaj meč širom otvorio vrata Štark Arene, pozvao sve koji budu došli da utakmicu, da dođu u crnim majicama ili duksericama…

– Nažalost – gotovo uz uzdah otelo se Željku Obradović.

Treneru Partizana glas je drhtao dok je pričao:

– Utakmica je posvećena Dejanu Milojeviću koji nas je veoma rano napustio. Ponavljati sve ono što se o Dejanu zna, kakav je bio igrač i čovek, trener… Mislim da je to svima poznato. Tragična vest!

Originalni članak: Sportski žurnal