Tošić: Zdjelar je kao Vernblum

Nekadašnji as CSKA nahvalio saigrača iz Partizana po dolasku i debiju za Moskovljane

Zorana Tošića, ostavljenog dubokog traga u CSKA u periodu 2010-2017. (tri titule, dva kupa i superkup), obradovao je dolazak u Moskvu Saše Zdjelara, saigrača mu od 2018. do 2020. u Partizanu.

– Zdjelar je dobro pojačanje za CSKA – nema dilemu popularni Bambi, trenutno uzdanica Tobola iz Kazahstana.

I, nastavlja:

– Zajedno smo proveli dve i po godine u Humskoj, bili smo saigrači i u reprezentaciji i uvek mi je odavao utisak fudbalera sposobnog da donese veliku energiju svakoj ekipi. Mnogo trči, uvek je među najspremnijima, retko se povređuje i gotovo na svakom meču igra 90 minuta. Tip je igrača kakav je za CSKA bio Pontus Vernblum, samo što Zdjelar više učestvuje u napadačkim akcijama od Šveđanina. Poseduje crtu lidera, vuče tim napred, pravi je šampion i siguran sam da će da osveži vezni red Armejaca.

Nametnulo se: da li je rođeni Zrenjaninac novoj „petici” Armejaca udelio zlata vredan savet?

– Nisam mu dao nikakav poseban savet, već je dovoljno iskusan i zna šta ga čeka, u najboljim je godinama. CSKA pre njegovog dolaska nije imao dovoljno igrača s negovanjem najviših ciljeva, želje da non-stop pobeđuju. Siguran sam da će da uspe, ako mu nešto bude potrebno – tu sam.

Tošić ističe:

– Partizan i CSKA su, maltene, bratski klubovi, svaki igrač u Humskoj pratio je redovno rezultate Armejaca. Često smo govorili o tome, jasno mu je da je došao u veliki klub.

Zdjelar je, inače, debitovao za Moskovljane u remiju sa Parijem u Nižnjem Novgorodu (2:2), zamenivši u 77. minutu Konstantina Kučajeva.

– Prvenstvo je dugo, čeka nas mnogo utakmica, jedino je loše što nema evropskih mečeva. S druge strane, moglo bi to da usmeri pažnju svih klubova na trku za bodove. Izgleda da će CSKA da se bori za visok plasman. Kao navijač, nadam se uvek da može do titule – zaključio je Zoran Tošić.

Originalni tekst Sportski žurnal