Todorić: Partizan funkcioniše bez novca, o predsedniku u drugoj polovini avgusta

Pripreme Partizana počinju 7. avgusta. Iako se u jednom trenutku činilo da će Miroslav Nikolić na prvom treningu imati problem da igra „pet na pet“, crno-beli su počeli polako da sklapaju kockice. Jedna od njih je i Džejmi Skin, iskusni Amerikanac koji je prošlu sezonu proveo u Peći. Novi igrač je bio samo povod da pozovemo Dragana Todorića. Jer mnogo je tema o kojima može da se razgovara sa sportskim direktorom Partizana. Krenuli smo od najaktuelnije.

– Poslali smo ugovor Skinu, čekamo da ga potpiše i da ga vrati. S obzirom na vremensku razliku, to bi trebalo da se desi u toku noći. Ali, to su samo formalnosti, ta priča je praktično završena – rekao je Todorić.

Kako je izbor pao baš na Džejmija Skina, pitamo. Todorić je, bez okolišanja ili bilo kakvog ulepšavanja stvarnosti, rekao:

Gledali smo više igrača. S obzirom na budžet kojim raspolažemo, trudili smo se da pronađemo nešto što nije mnogo skupo, a što bi po kvalitetu odgovaralo. Mislimo da je Skin pravo rešenje, jer može da igra na obe centarske pozicije.

Tako je Partizan pre svega počeo da popunjava unutrašnju liniju, pred Džejmija Skina, u Humsku je došao centar Obrad Tomić. Ali, još je mnogo „rupa“ koje moraju da se popune. Kako to obično biva i mnogo imena se pominje. Za sada se priče na tome završavaju.

– Pominju se mnogi, a mi gledamo igrače i radimo. Glupo je da pričamo o bilo čemu dok ne dođe do završne faze. Tu su još četvorica-petorica igrača, ali to ništa još nije završeno, tako da tu i nema šta da se kaže. Da bi tim u skladu sa ambicijama, ali i tradicijom crno-belih mogao da bude formiran, potrebno je i da klub funkcioniše dobro. Partizan trenutno „živi“, ali to je tako daleko od svega dobrog. Nije tajna da je prošlo skoro dva meseca od ostavke Nikole Pekovića, a da se ni ne nazire njegov naslednik na mestu predsednika kluba. Problem je i što baš nikakvih pomaka u tom smislu nema. Skupština još nije zasedala da bi se izjasnila po tom pitanju.

Todorić je objasnio zašto.

– Još je sezona godišnjih odmora, tim pitanjem aktivnije ćemo se baviti u drugoj polovini avgusta. Za, otprilike, mesec dana, imaćemo i više odgovora. U ovom trenutku dosta je teško okupiti ljude, jer su svi na odmorima van Beograda. Zato ćemo se malo aktivnije baviti tim stvarima u drugoj polovini avgusta. Za sada… Funkcionišemo tako kako funkcionišemo, bez novca – dodao je Todorić.

– Nema nikakvog priliva već duže vreme, ali se nadamo da će situacija da se promeni od polovine avgusta. Partizanu su istekli ugovori sa dva najveća sponzora, NIS-om i Telekomom. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju. Kao i prošle godine ti ugovori se završavaju početkom septembra. Bilo bi nam veoma značajno kad bismo nastavili saradnju sa te dve državne kompanije, jer su to naši najveći sponzori. U suprotnom, ovako loša situacija, bila bi još teža – zaključio je Todorić.