Španac odjavio prijatelje za karte: Dođite u Beograd na mečeve sa Realom, ali gledaćete ih na TV!

Španac otkazao prijateljima – “ne tražite mi karte za Real”

Partizanov Španac odjavio prijatelje za karte: Dođite u Beograd na mečeve sa Realom, ali gledaćete ih na TV!

Copyright MN Press

Asistent Željka Obradovića u Partizanu, španski stručnjak Đozep Marija Iskerdo u intervjuu za španski “Es Radio” ispričao je kako on doživljava crno-beli košarkaški bum u najavi početka plej-of serije sa Real Madridom koja večeras startuje u “ViCink centru”.

Iskerdo koji je sa Obradovićem radio u Huventudu i kasnije u Fenerbahčeu video je pormenu kod najboljeg trenera u istoriji Evrolige otkako se vratio u Partizan:

 Prošle godine sam u predsezoni rekao Obradoviću “promenio si se, sada si srećniji”. Morate da shvatite da je bio 30 godina odsutan od kuće. Sada je sa porodicom, prijateljima, ide u svoje restorane. On se sada oseća kao domaćin – rekao je Iskerdo, a zatim objasnio tajnu uspeha crno-belih:

Glupi igrači ne mogu da igraju za Obradovića. Ima mnogo stvari koje se mogu od njega naučiti. Mnogo treniramo, pa onda ide sastanak, video, individualni, kolektivni trening… Mnogo toga se uradi. Trening te ne čini savršenim. Savršen trening te čini savršenim na utakmici.

– Uspeli smo da idemo svi zajedno idemo u istom pravcu. Ne znamo za nacionalnosti, znamo za rad za i za Partizan i njegove navijače, koji su impresivni. Ovo je dobro za srpsku košarku, bez obzira na tim. Kada smo stigli u Fenerbahče, Efes je bio jači. Naš rast se vratio turskoj košarci. Mislim da bez Fenerovog uspeha ne bi kasnije došlo do Efesovih titula.

Fenomen Arene Iskerdo ovako objašnjava Špancima:

Sa ovakvom potražnjom karata u Beogradu, mogao bi da se napubni fudbalski stadion. Zajedništvo između trenera, igrača, stručnog štaba, javnosti i uprave je impresivno. Idemo svi zajedno i to se vidi. Loše smo počeli sezonu, imali smo 4-9 u Evroligi. Lako bi bilo da su ljudi počeli iskaču sa čamca, da dižu ruke od nas. Ali, tada je došlo 17.000 navijača da nas bodri. Oni su posvećeni timu. I to smo jasno videli, zato smo krenuli još jače da radimo.

Morao sam da kažem prijateljima da ne dolaze na utakmice plej-ofa protiv Reala jer ne mogu da im nabavim kartu. Neka dođu u beograd, ali gledaće sve to na televiziji – poručio je Partizanov Španac.

Originalni tekst 24sedam.rs