Pre 25 godina: Dragan Ćirić potpisao za Barselonu

Dragan Ciric Barcelona im PorträtGuliver image

Na današnji dan pre 25 godina 2. jula 1997, najbolji fudbaler Partizana i reprezentativac Jugoslavije Dragan Ćirić postao je novi igrač Barselone.

Sa slavnim katalonskim klubom potpisao je ugovor na četiri godine, ali nije se toliko zadržao na stadionu Kamp Nou.

U debitanskoj sezoni odigrao je 35 utakmica u svim takmičenjima i učestvovao je u osvajanju tri trofeja – Supekupa Evrope (1997), Primere (1998) i Kupa kralja (1998). Primeru je osvojio i sezonu kasnije (1999), dakle sa Barselonom ima dve titule, ali nije imao previše prilike da pokaže šta zna u slavnom dresu. Tadašnji trener Holanđanin Luj van Gal najčešće ga je koristio kao desno krilo što nije bila Ćirićeva prirodna pozicija na terenu.

Barselona ga je u sezoni 1999/2000 poslala na pozajmicu u AEK, a zatim i u Valjadolid. Tamo je igrao do 2004, kada se vratio u Partizan i osvojio titulu u nacionalnom šampionatu.

Karijeru je završio rano, 2005. u 31. godini.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je četiri utakmice.

New FC Barcelona player Yugoslavia’s Dragan Ciric kisses his new teams shirt as he poses for photographers at Nou Camp stadium July 2. Ciric, a former Partizan Belgrade player, signed a four-year contract with this Spanish first division soccer club. SPAIN SPORT – RP1DRICVTAAB

Originalni članak Sport Klub