PODUŽI SPISAK NAŠIH IGRAČA KOJI SU BEZ UGOVORA U KLUBOVIMA

Svi momci sa slike su slobodni agenti (Foto: Starsport)

Košarkaška sezona je završena i kako to običaji nalažu već se spekuliše o mogućim transferima i “trejdovima”. Ulaskom Partizana u Evroligu jasno je da nas čeka vrela letnja “pijaca”.

Što je džabe i Bogu je drago dobro poznata izreka kod Srba. Kada se pogleda presek trenutnog stanja slobodnih igrača na parketima može da se zaključi da je ponuda bogata. Tu pre svega mislimo na domaće košarkaše.

Svakako da je najveće ime za sada Nemanja Bjelica. Srpskom krilu je istekao ugovor sa šampionom NBA lige – Golden Stejtom. MaxBet sport je pisao o tome da je reprezentativac Srbije uvršten na spisak želja Partizana, ali ostaje da se vidi da li je realnost da popularni “Beli” dođe u “parni valjak”. Pre svega to će da zavisti od toga da li će šampion NBA lige da mu ponudi novi ugovor. Nemanja Bjelica se dobro uklopio u tim “ratnika”, saigrači ga vole, a imao je svoju ulogu u osvajanju prstena.

Bez ugovora ostaje centar Nikola Milutinov. Srbin će skoro sigurno da napusti CSKA iz Moskve. Nažalost, male su šanse da se snažni centar recimo vrati u Partizan, jer već za njega postoje veoma bogate ponude iz Barselone, Virtusa, Fenerbahčea i Olimpijakosa. Ipak, nikad ne reci nikad…

Slobodan agent će uskoro da postane i plejmejker Stefan Jović. Informacije iz Atine kažu da PAO neće da ponudi novi ugovor Srbinu.

Slobodna su još tri bivša reprezentativca Srbije. Stefan Birčević je imao dobru sezonu u klužu, Koreju je napustio Miroslav Raduljica, a kinu Vladimir Štimac.

Kada je reč o centrima veliku bitku “večitih” bi mogli da gledamo oko Filipa Petruševa. On je poručio da nema ništa protiv da se vrati u Srbiju, ali da će prvo da se oproba u NBA letnjoj ligi i pokuša da izbori ugovor u najjačoj ligi sveta.

Bez ugovora su još Danilo Anđušić, Dušan Ristić, Dejan Todorović, Marko Jagodić-Kuridža, Ivan Paunić, Đorđe Gagić, Dejan Kravić, Stefan Peno, Nikola Jovanović, Jan Novak, Aleksa Radanov, Vasilije Pušica, Nikola Radičević i Mihajlo Andrić.

Tu su i igrači kojima su istekli ugovori sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Kod crveno-belih to su Branko Lazić, Nikola Kalinić, Dejan Davodovac i Marko Simonović. Kod Partizana su to Nemanja Dangubić i Rade Zagorac. Naravno, nije isključeno da neko od njih produži ugovor sa svojim klubovima.

Originalni članak Maxbet sport