Partizan oformio ekipu

Odbojkaši Partizana, osvajači Kupa Srbije polako se pripremaju za prvu prozivku posle letnje pauze. Bojan Janić od aprila ima obaveze sa seniorima Srbije, kao jedan od trenera asistenata selektora Kolakovića.

Dok čeka popodnevni trening Orlova, preneo je Janić, šta se dešava u taboru Parnog valjak, ima li nekih noviteta, kakvi su planovi priprema i prijateljskih utakmica:

– Oformili smo ekipu i čekamo da počnu pripreme. Na poziciji dizača su Batak i tražimo da vidimo za mesto drugog, korektori Mrdak i Cvetković, primači Tadić, Gruveus, Mandić, Dopuđ, blokeri Bjelica, Janković, Petrović, Matić, libera Kapur i momak koga ćemo da angažujemo iz juniorskog pogona. Sa njima rade treneri Nenad Živanović i kondicioni Aleksandar Šestakov.

Kada ćete Vi da se priključite, obaveze oko Svetskog prvenstva, put u Poljsku na isto?

– Ako mene pitate, voleo bih što kasnije, dakle do finala da ostanem sa reprezentacijom – jasna je aluzija Bojana Janića.

Neće ekipa mnogo menjati u radu tokom priprema. Gradovi i utakmice su već štiklirani:

– U Beogradu smo prvi period, posle već tradicionalno nastavljamo u Guči. Za sada od prijateljskih utakmica, učestvujemo na dva turnira u Kragujevcu i Topoli, a možda bude u međuvremenu još nekih provera – istakao je Janić.

Originalni članak: Sportski žurnal