Panter na blic: Veliki šutevi pobeđuju utakmice; Žoc: Kevin iskoristio svoj kvalitet

“Velika pobeda, za ovo smo igrali 34 kola”, kaže Lesor

Partizan Mozzart Bet napravio je čudesni prvi korak ka Fajnal foru Evrolige i pobedio Real usred Madrida rezultatom 89:87!

Cela utakmica stala je u fantastičan šut kapitena Kevina Pantera na 0,4 sekunde pre isteka vremena. I to preko ruke Geršona Jabuselea.

“Bilo je teško, ali veliki potezi dobijaju utakmicu. Tražili smo da napravimo njihovu promenu u odbrani, jer ako to dobijem onda mogu da tražim šut za pobedu”, poručio je Panter u kratkoj izjavi televizijskom emiteru posle utakmice.

Željko Obradović pohvalio je svog kapitena zbog hrabrosti i odgovornosti koju je preuzeo za poslednji šut.

“Imali smo sreće, Panter je iskoristio svoj kvalitet na tom šutu. Bila je teška utakmica, pobedili smo, ali nije ništa gotovo, Real će želeti da se vrati u sledećoj utakmici”.

Matijas Lesor je slavio pobedu sa navijačima crno-belih na tribinama Vizink Centra… 

“Velika pobeda na startu plej-ofa. Ogromna stvar za nas, sada imamo prednost domaćeg terena, ali moramo da se spremimo za sledeću utakmicu. Igrali smo 34 utakmice da bismo bili ovde gde smo, jako je važno biti ovde i dobiti susret, velika pobeda”.

Trener Real Madrida Čus Mateo poručio je da nema odustajanja.

“Pokušali smo na sve načine da iskoristimo Tavaresa. Nije lako u ovakvim situacijama, ali moramo da nastavimo da se borimo, još mnogo ima da se igra”, rekao je Mateo.

Drugi susret igra se u četvrtak, ponovo od 20.45.

Originalni članak: Mozzart sport