ON JE OTKROVENJE OBRADOVIĆA: Gregor Glas se oglasio i presrećan je!

Potpuno neprimetno je stigao u Beograd, maltene je samo popunjavao mesto na treninzima crno-belih. Ipak, sada je situacija mnogo drugačija.

ON JE OTKROVENJE OBRADOVIĆA: Gregor Glas se oglasio i presrećan je! (VIDEO)

Gregor Glas, momak rođen 2001. godine na mečevima pokazuje veliku dozu agresivnosti, hrabrosti i hladnokrvnosti. U potpunosti je iznenadio sve i nametnuo se kao vrlo bitan deo ekipe. U moru dolazaka i velikih imena poput Pantera, Ledeja, Smailagića, Avramovića i drugih, on nije privukao toliko pažnje.

Ipak, mi smo možda i pre ostalih primetili ovog momka i pisali o njemu nakon meča u Kragujevcu protiv Radničkog.

Sjajna forma ovog košarkaša se posebno videla na poslednja dva meča u kojima su crno-beli upisali pobede. O Slovencu je i sam Obradović imao reči hvale posle pobede u Evrokupu nad Letkiabelisom iz Litvanije.

Glas je pokazao hrabrost, da se diže na šut. Ne samo u šutu za tri poena. Čak i da se zaustavi u punom trku i da pogodi, što zahteva veliki nivo samopouzdanja“, rekao je Obradović.

Ove reči trenera kao da su dodatno motivisale Glasa koji je protiv Budućnosti u derbiju kola ABA lige ubacio 12 poena i to u vrlo bitnim momentima kada je gost iz Podgorice bio u velikom naletu. Posle meča, mladi Glas nije hteo sebe da stavlja u prvi plan.

“Svaki dan radim na tome, šutiram. Na utakmici ne razmišljam puno … koji ću šut da uzmem, ako ostanem sam, znam da ću da šutnem i to je to.”

Upitan da li na treningu učestvuje u šuterskim obračunima sa iskusnijim igračima poput Kevina Pantera i Dalasa Mura?

Neću ništa da kažem o tome. Svi možemo da pogodimo“, uz smeh dodaje Slovenac.

Malo ko je očekivao pre godinu dana kada je Gregor Glas bio član Dinamika da će danas oduševljavati navijače Partizana šutevima iz daljine.

Nisam očekivao ništa kada sam dolazio. Srećan sam što se to desilo. Mislim da nije moglo ništa bolje da mi se desi od prelaska u Partizan. Na početku kada sam došao nisam očekivao mnogo već sam jednostavno znao da je najbolji trener tu, da moram da ga slušam i da ću napredovati.”

Za kraj prokomentarisao je saradnju sa Obradovićem.

“Super je. Bitni su mu detalji. Na tome radimo svaki dan. Kada sve to legne kako treba, bićemo dobra ekipa.”

Originalni članak: Prosport.rs