Na kraju kao na početku: Ilija Stolica ostaje trener Partizana, zasad

Svi su izgledi da će voditi tim na Kipru

Početak sedmice: llija Stolica ostaje trener Partizana. Kraj sedmice: Ilija Stolica ostaje trener Partizana.

Ništa se nije promenilo ni posle još jednog kiksa, iako je pritisak na čelnike crno-belih da povuku radikalan potez i smene šefa stručnog štaba sve veći posle poraza u Novom Pazaru u četvrtom kolu Mozzart Bet Superlige (0:1). Strateg Parnog valjka preživeo je još jedan dan na klupi, jer se o njegovom statusu nije ni raspravljalo.

Mada je najavljeno da će se vrhuška kluba iz Humske sastati kako bi razmotrila šta je najbolja opcija u ovom trenutku, niti je došlo do sednice Upravnog odbora, niti su se pretpostavljeni sreli sa Ilijom Stolicom da analiziraju viđeno u prvih nekoliko takmičarskih utakmica. Situacija je takva da ništa nije rešeno. Pat pozicija. Partizan nije smenio Stolicu, iako je deo ljudi iz vrha planirao. Hoće li u tome uspeti niko sa sigurnošću ne može da kaže, bez obzira što je svima na i van Topčiderskog brda jasno kako ključ problema za stanje u klubu nije na klupi i da bi eventualnom rokadom čelnici dobili samo vreme za sebe.

Kako se situacija među crno-belima menja očas posla tako tako je u ovom trenutku izvesnije da će Ilija Stolica nastaviti sa pripremnom gostovanja na Kipru. Ekipa već u sredu putuje za Larnaku na prvi meč trećeg kvalifikacionog kola za plasman u Ligu Evrope i velike su šanse da će na čelu kolone biti upravo trener koji je pre dva meseca nasledio Aleksandra Stanojevića. U tom slučaju, zavisno od ishoda utakmice sa AEK-om, predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, zajedno sa saradnicima, odlučili bi da li da Stolicu ostave na sadašnjoj poziciji ili da se upuste u rokadu. Zamene su ionako pikirali: u pitanju su nekadašnji reprezentativci, sveži u trenerskom poslu, Albert Nađ, angažovan u Teleoptiku i Igor Duljaj, bez posla pošto je bio asistent Savu Miloševiću i Aleksandru Stanojeviću.

S obzirom da je Humska trusno područje, niko ne može da garantuje da će već sutra neće biti sastanka na stadionu. Ako se i desi, epilog u ovom trenutku se ne nazire kao definitivan. Sve je na pola. Jedno je sigurno: Ilija Stolica nastavlja dalje. Na neodređeno. I u tom grdnom ambijentu, kad zna da mu klub do kraja ne veruje, mora da sprema tim za jednu od vitalnih utakmica ovog leta. Nimalo zahvalna pozicija.

Originalni tekst Mozzart sport