Mijailović: Ovo što se dešava u FK Partizan nije kancer, to je metastaza! Rez mora da bude bolan

U KK Partizan raj, u FK Partizan – pakao. Dok košarkaši kluba iz Humske sanjaju otvorenih očiju, dotle fudbaleri kluba iz Humske nikako prestanu da doživljavaju košmare. Mnogo je “živih rana” otvoreno u prolećnom delu sezone.

Navijačima teško padaju neuspesi u serijama kojih je bilo. Praktično su okrenuli leđa klubu. Traže ostavke rukovodećih ljudi. Vreme prolazi, ništa se ne menja, samo se povećava jaz u koji upada Fudbalski klub Partizan.

Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Ostoja Mijailović dao je intervju za naš portal. Pored stvari iz košarke, pričao je i o sumornom trenutku FK Partizan.

Kao predsednika SD Partizan jedno pitanje za FK Partizan koji je kičma cele crno bele porodice, a nalazi se u teškoj ne samo rezultatskoj već i upravljačkoj krizi. Navijači su prešli na ekstreman vid protesta na Banovom brdu, klubu visi drugo mesto koje vodi u Ligu šampiona. Kako vi vidite poslednja dešavanja u FK i da li vidite izlazno rešenje?

– Ne samo drugo mesto, već je i treće mesto veoma upitno. Žao mi je igrača, žao mi je nekih osvedočenih partiizanovaca i ljudi koji svim srcem vole naš fudbalski klub, a koji su taoci dvojice ljudi, njihove okoline i njihovog ličnog interesa. Promene u FK Partizan su preko potrebne… Da figurativno kažem, ovo nije kancer kluba, ovo je već metastaza. I rez mora da bude dubok, mora da bude bolan i uz sve to nam treba mnogo strpljenja, nade i sreće da oporavimo klub od sadašnjeg stanja u koje ga je dovela aktuelna uprava – kaže Mijailović za MaxBet sport.

Da li će JSD da zaseda povodom dešavanja u fudbalskom klubu i konkretno učini nešto na spasavanju kičme crno-bele familije?

Učinićemo sve što možemo u skladu sa zakonom. Opet kažem, ako u pojedincima ima i zrna ljubavi prema Partizanu, oni će sami otići i nećemo morati da prolazimo kroz procedure koje su nam na raspolaganju kao opcija za spas FK Partizan – poručio je Ostoja Mijailović, prvi čovek Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Originalni tekst Maxbet Sport