Marko Jovanović – Prihvatio sam Duljajev poziv da “širimo Grobarstvo”, uvek sam tu za Partizan!

Gost Partizanovog podkasta bio je nekadašnji fudbaler a sada pomoćni trener u stručnom štabu crno-belih, veliki Partizanovac, Marko Jovanović.


Na početku razgovora otkrio je kako je došlo do povratka u Partizan:


-Šef Igor Duljaj me je pozvao, bilo je to veliko iznenađenje za mene, objasnio mi je da voli partizanovu decu, koja su prošla partizanovu školu kao i on. Ideja je da pomognem da se malo “zategne odbrana”, tako da sam prihvatio Dukijev poziv da, što bi on rekao, širimo Grobarstvo.


U novom mandatu očekuje se da njegova uloga bude i mentorska pre svega prema mladim igračima:


-Sa Miličićem sam već obavio neke razgovore, pokušao sam da mu predočim šta Partizan predstavlja, Partizan jednostavno zahteva neke druge stvari u odnosu na sve druge klubove. On je pametan momak i mislim da je već shvatio, takođe i veliki je Partizanovac, što je izuzetno važno.


Razgovor sa ljubimcem Grobara Markom Jovanovićem ne bi bio moguć a da se ne dotaknemo jedne Briselske noći:


-Iz ove perspektive mogu da kažem da mi je to najsrećniji trenutak u karijeri. Lukaku je i tada bio ogroman i snažan, ali mislim da smo ga Mladen Krstajić i ja odlično sačuvali. Drago mi je da se sve završilo sjajno i ponosan sam jer su igrači iz tadašnjeg Anderlehta završili u Milanu, Vest Hemu i velikim klubovima.