Leonardo: Igraću za tim i navijače!

Brazilac progovorio o zbivanjima poslednjih dana i najavio da je spreman za utakmicu protiv Olimpijakosa: Nisam negativac i loš čovek, klub očigledno ne može da reši problem koji imamo

LEONARDO igra, ne igra. Leonardo je ljut, nije ljut. Leonardo je u svađi s klubom, Leonardo više nema problem. Amplituda potpuno različitih raspoloženja i situacija u slučaju Partizanovog Brazilca je, stiče se utisak, pokvarila želudac i najstrpljivijih pristalica crno-belih. Poslednji hir uoči utakmice sa Mačvom ga je izbacio iz protokola za superligašku premijeru, pa se postavlja logično pitanje – da li će Miroslav Đukić moći da računa na najkreativnijeg fudbalera u prvoj od dve utakmice sezone sutra uveče protiv Olimpijakosa?

Odgovor na to pitanje “Novosti” su potražile direktno od Leonarda, koji je pristao na razgovor, ali je merio svaku rečenicu i trudio se da maksimalno sakrije detalje koji, hteli to u Humskoj da priznaju ili ne, remete svlačionicu. Za “grobare” je najvažnije ono što je rekao na kraju – da želi da odigra utakmicu u utorak za tim i navijače.

– Situacija je veoma komplikovana, možda je za sve u ovom trenutku najbolje da ne iznosim detalje. Ljudi, pred nama su dve najvažnije utakmice u sezoni, nije momenat da se bavimo mojim statusom, problemima koje imam s klubom. Navijači Partizana žele radost, to je ono što moramo da im priuštimo – jasan je Brazilac.

I pored toga što njegove reči zvuče kao prijatna muzika za uši navijača, jasno je da sve ipak ne funkcioniše tako jednostavno, kao i da Partizan sa Leonardom u startnoj postavi i bez njega nije isti tim. Brazilac je izbegao konkretan odgovor na pitanje šta je ključni problem u relacijama sa čelnicima, ali je istakao nešto drugo:

– Mislim da klub taj problem ne može da reši. Da se ne lažemo, generalno je situacija takva u fudbalu da svako gleda svoje interese, da ne kažem neku težu reč. Ne želim da pravim dodatne probleme bilo kome, fokusiran sam na ono što nas očekuje. A ponoviću ono što sam rekao i posle utakmice protiv Budućnosti. Ukoliko neko bude rekao bilo kakvu laž u vezi s mojim statusom, onda ću reći sve.

Poslednja epizoda crno-bele serije “muke sa Leonardom” odigrala se u četvrtak uveče, na poslednjem treningu pred utakmicu sa Mačvom.

– Osetio sam bol u primicaču i to je sve. I dalje imam mali bol, ali sam jutros trenirao i siguran sam da ću poslednji trening pred utakmicu sa Olimpijakosom uspeti da odradim s maksimalnim intenzitetom.

Ono što u ovom trenutku navijače srpskog šampiona najviše interesuje je da li Leonardo želi da bude deo tima u utorak uveče.

– Čoveče, pa to se ne dovodi u pitanje. Naravno da to želim, razgovaraću sa trenerom, verujem da će sve biti u redu. Ja volim fudbal, on mi je sve u životu.

Na kraju je Leonardo zastao, kao da je pokušao da otvori Pandorinu kutiju, a onda sam sebe brzo utišao i poručio navijačima da ne brinu pred duel s grčkim prvakom.

– Ne, definitivno nije momenat za priču o mom statusu i odnosu sa klubom. Olimpijakos nas čeka, to je jedino važno. Želeo bih da navijači znaju da nisam “g….”, negativac i loš čovek kakvim me predstavljaju. Više od svega želim da igram protiv Olimpijakosa, samo zbog tima i naših navijača – zaključio je gotovo drhtavim glasom buntovni Brazilac.

NI REČ O ARAPIMA

ONO što Leonardu poslednjih dana “muti razum” definitivno su mnogobrojne ponude iz arapskog sveta, koje ga, očigledno, guraju ka izlaznim vratima Humske. Poslednja u nizu je stigla od kluba iz Saudijske Arabije, Al Ahli Džede, “teška” skoro šest miliona evra. Brazilac je ipak pri samom pomenu drugog kluba prekinuo svaku priču.

– Ne, ne, ne… U ovom trenutku ne želim da pričam o bilo kom drugom klubu. Samo o Partizanu i utakmici sa Olimpijakosom.

 

 

Večernje novosti