Klinička smrt FK-a

Novi Pazar ponovio uspeh od pre tri leta, opet bolji od očajnih crno-belih – 1:0

Klinička smrt Partizana! A lekar ni blizu ambulante. Možda bi počasni predsednik Novog Pazara, Rasim Ljajić, s obzirom na to da je po profesiji doktor medicine, mogao da konstatuje smrt crno-belih u tek započetom prvenstvu. Tek su četiri utakmice odigrane i iz aviona se vidi kako je klub iz Humske na aparatima. Čak i da preživi – što je tehnički moguće – neće biti konkurentan za titulu. Štaviše, ovako kako sad igra ili ne igra, pitanje je da li je vredan i drugog mesta.

Nadali su se na Topčiderskom brdu da će šok terapija u vidu ostavke Ivice Ilieva prodrmati tim, da će doneti boljitak već na uvek vrelom gostovanju u Raškoj oblasti, a ispostavilo se da je povlačenje sportskog direktora imalo kontraefekat po sastav Ilije Stolice koji je pretrpeo prvi poraz u Mozzart Bet Superligi i ogolio istinu da su problemi u Partizanu znatno kompleksniji od onih na terenu – 1:0.

Kakav je sunovrat pretrpeo favorit pokazuje podatak da je izgubio od ekipe koja u prva tri kola nikog nije pobedila. Da nije mogla ni makac pred praznim tribinama, used kazne FSS, što je trebalo da bude komparativna prednost gostiju. I da su oružje položili pred klubom koji je u minulom šampionatu sačuvao status tek u baraž mečevima sa IMT-om.

Partizan se vratio tri leta unazad, kad je na istom mestu kamenovan 3:2 i u trenerskoj eri Sava Miloševića ostao bez realnih šansi da se bori za titulu čim je prvenstvo počelo. I tad je pad počeo sa bele tačke, baš kao što je i uvodnom susretu četvrte runde Mozzart Bet Superlige odluka pala iz jedanaesterca polovinom prvog poluvremena. Tad je Nikola Nedeljković nagovestio krah Beograđana, ovog petka im je agoniju produbio Miloš Mijić, uspešno realizovavši najstrožnu kaznu pošto je malo ranije Andrija Majdevac naterao Sinišu Saničanina da napravi faul i zbog dva žuta kartona u samo sedam minuta oteža posao kolegama.

I da su snage ostale izjednačane ama baš nijednim gestom Partizan nije pokazao da može da se nosi sa motivisanim Novim Pazarom. Ljubomir Fejsa jeste prebačen na mesto centralnog defanzivca i možda bi ka bivšem reprezentativcu trebalo da bude usmereno najmanje kritika zato što su njegove kolege delovale kao da su prvi put u životu videle loptu. Živković očaj. Vujačić, žali Bože. Uroševć – jedini pristojan. Andrade zalutao. Menig sramotan. Natho izvikan. Petković detinjast, njemu valja i oprostiti. Rikardo užasan. Dijabate izgubljen. Belić neshvatljiv.

Ilija Stolica deluje kao da gubi konce nad ovim timom. Njegove ideje jesu jasne, ali se čine neprimenjivim na superligaški fudbal. Pogotovo na igrače koje ima na raspolaganju. Od mogućih 12 njegova ekipa je osvojila samo pet bodova i logično je da i trener bude odgovoran za taj mršav bodovni saldo. Tim ga ili ne čuje ili ne razume. Štagod da je, reakcija je izostala i na remi sa TSC-om i na rani ulazak u minus u Raškoj oblasti.

Novi Pazar je odigrao iznad mogućnosti, lovio greške Partizanove odbrane koja je opet zaličila na vilu promaju, dočekao jednu takvu, poveo, kasnije mogao i do još kojeg pogotka, pogotovo je bio efektan pokušaj Islamovića petom, dvaput je probao Nikčević, ostalo je 1:0, jer je tim Vladimira Gaćinovića umešno držao goste daleko od Filipa Kljajića i zabeležio velika tri boda, a Partizan ostavio na aparatima. Ako je preživljavanje ikako moguće.

Originalni članak: Mozzar sport