Drugi pišu: Ivica Iliev napustio Partizan, crno-beli ostali bez sportskog direktora

Zbog neslaganja sa odlukom da trener ostane na funkciji, prvi čovek sportskog sektora rešio da digne sidro

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog neslaganja sa odlukom da Ilija Stolica i dalje bude trener crno-belih, na kojoj je u ponedeljak, ali i tokom današnjih pregovora insistirao predsednik Milorad Vučelić – saznaje Telegraf!

Prvi čovek kluba je tražio još strpljenja za šefa stručnog štaba, sportski direktor je smatrao da mora momentalno da bude smenjen zbog dva kiksa i očajne igre tima na početku sezone i, kako nije došlo do dogovora, dve strane su se razišle.

Tako će Partizan, umesto trenera kako se “kuvalo” posle remija sa TSC tražiti novog sportskog direktora, jer Iliev nije želeo da sarađuje sa Stolicom, što je rekao i ostalim čelnicima i treneru na sastanku u ponedeljak.

Sportski direktor se nije slagao sa filozifijom fudbala trenera, čak ni sa izborom tima u poslednjem meču sa TSC, a pre toga su Iliev i Stolica ima žučnu raspravu na sastanku posle remija u Nišu, kada se Partizan na jedvite jade spasao poraza jedanaestercem u 95. minutu.

Isprva je delovalo da se “sekire zakopane”, no, nastavilo se i pre i posle duela sa timom iz Bačke Topole, gde su takođe prosuti bodovi, posle čega je Iliev insistirao da Stolica bude smenjen. Međutim, konačnu odluku je doneo predsednik Milorad Vučelić, napominjući da treneru treba dati šansu bar još četiri (?!) utakmice, uključujući duel na Kipru sa AEK – om iz Larnake, a potom podvući crtu i sagledati situaciju.

To je i bio kamen spoticanja u razgovorima dve strane, te je Iliev rešio da napusti klub, jer je smatrao da Partizan nije na dobrom putu i da bi loš počekat sezone mogao da košta ceo klub u perspektivi.
U ponedeljak je doneta odluka da Stolica ostane, ali su se u minula dva dana takođe obavljali razgovori i na kraju ta prvobitna odluka prvog čoveka kluba nije “oborena”, pa je sportski direktor, smatrajući da organizacioni deo ne treba da se meša i odlučuje u sportskom, rešio da ode…

U svakom slučaju, u Humskoj slede burni dani, pitanje je kako će se svi potresi manifestovati na tim, svlačionicu, rezultate, ali i klub generalno…

Pomenimo i to da nije prvi put da Ivica Iliev napušta funkciju sportskog direktora, učinio je to i iz moralnih razloga u proleće 2019. godine, posle odlaska Zorana Mirkovića, ali je ostao na funkciji koordinatora skauta i pomagao prilikom angažovanja pojačanja.

Vratio se u leto 2020. na funkciju, a Upravni odbor kluba je godinu dana kasnije verifikovao tu odluku kada se Partizan pod vođstvom Aleksandra Stanojevića plasirao u grupnu fazu Lige konferencija.

U toku dana, klub iz Humske će izdati i zvanično saopštenje posle odlaska Ivice Ilieva.

Originalni tekst Telegraf sport