Deca Partizana: Fudbalski izazovi i pregled kola (VIDEO)

Poslednje kolo u svojim ligama crno-beli omladinci, kadeti i mlađi kadeti odigrali su protiv ekipe Crvene zvezde. Kadetska selekcija je savladala goste rezultatom 4:1 i time zauzela prvu poziciju na tabeli Kadetske lige Srbije, dok omladinci i mlađi kadeti nisu uspeli da dođu do bodova.

Omladinska selekcija Partizana je trenutno na prvoj poziciji sa 8 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, a ukoliko do kraja sezone ostane na vodećem mestu – obezbediće plasman za Ligu šampiona.

Nova epizoda emisije „Deca Partizana“ donosi i nove fudbalske izazove u kojima su ovog puta učestvovali omladinci FK Partizan – Luka Tanasijević, Mihajlo Isailović, Marko Bebek i Ognjen Krajnović.

Otkrivamo na koji način se omladinska selekcija fizički priprema za ono što ih očekuje u prvenstvu, da li se razlikuje priprema igrača u zavisnosti od toga na kojoj poziciji igraju, ali i o tome šta je neophodno da individualni treninzi igrača ne bi negativno uticali na njegov fudbalski razvoj – govorio je kondicioni trener omladinaca Uroš Đedović.

„Današnji trend je da igrači oko sebe okupljaju čitav stručni štab, a u njemu svoje mesto treba da ima i kondicioni trener. Mi se trudimo da igraču kada dođe ovde u klub damo sve ono što mu je potrebno za njegov razvoj. Međutim, uvek postoji prostora za neki dodatni rad i usavršavanje – što je i poželjno u savremenom fudbalu. Ono što tu može biti problem je nedostatak komunikacije, odnosno koordinacije sa klubom. Takođe, nije dobro ako se neki dodatni rad stavlja ispred onoga što je najvažnije na treningu, a to je rad na fudbalskom terenu. Samo uz dobru komunikaciju i razumevanje toga šta je trenažni proces možemo doći do pozitivnih rezultata“.

Zvanični sajt FK PARTIZAN