Dan posle u taboru crno-belih…

Zvanični sajt FK Partizan

Dobra igra, borbenost, hrabrost da se uhvatiš u koštac sa velikim rivalom, ali nažalost rezultat je ono što se pamti i piše. Mogao je Partizan uz malo sportske sreće i drugačije da završi utakmicu, ali kako naš narod kaže “za prosutom mlekom ne treba žaliti”. Momci su pokazali da su dostojan rival najvećih i da uz malo više iskustva na evropskim utakmicama mogu pokazati potrebni kvalitet.

Dvanaest sati po završetku prve utakmice 3. kola kvalifikacija za LŠ koja je završena rezultatom 1:3 u korist gostiju za klupski sajt govori prvotimac Partizana Marko Janković.

 Ostaje žal što nismo ostvarili bolji rezultat – počinje Marko Janković. Bili smo u nekim trenucima bolji rival, stiskali protivnika, ali Olimpijakos je pokazao još jednom da je kvalitetna ekipa koja je sve to izdržala.

Mnogo naših neiskorišćenih šansi, a iz tri greške tri gola…?

– Šanse koje smo stvarali morali smo da iskoristimo, jer protiv ovakve ekipe nemaš mnogo prostora. Oni su pravi pokazatelj toga. Igrali su čvrsto u odbrani i iz tri kontra napada dali su nam tri gola. Treći gol je nedopustiv i to će nam predstavljati veliki problem u revanšu. Lakše bi nam bilo da je ostalo 1:2 – kaže Janković. Sada nam ostaje da analiziramo greške i izvučemo pouke iz svega, a u ovakvoj utakmici je svaki detalj važan, iskustvo, koncentracija, spremnost…U suprotnom, protivnik te kažnjava čim dobije malo prostora.

Da li Partizan može da ponovi ovakvu igru u Atini?

– U Atinu idemo da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Svako ko misli da je izgubljeno, vara se. Realno stanje je da je pred nama mnogo težak posao pred punim Karaiskakisom. Ne samo da će i oni biti pojačani navijačima već i dodatno motivisani. Ali to je fudbal.  U krajnjem slučaju, ako ne daj Bože ne prođemo, ta utakmica nam može služiti kao dodatni test priprema za sledećeg evropskog protivnika.

Bez navijača na gostovanju.?

– Na njihovom stadionu nas čeka pakao! To je njihova prva utakmica ove sezone na domaćem terenu i popunjenost stadiona će biti 99%. Tribine su odmah pored terena i ceo stadion je vrlo akustičan. Ne smemo da podlegnemo atmosferi, pritisku, niti da se uplašimo. Grci su fanatici, a pogotovo što smo mi najveći rival njihovog bratskog kluba iz Beograda , a pri tom i bratski klub sa PAOKom. Ali mi smo Partizan i tamo idemo da pokažemo da znamo da igramo fudbal i da smo dostojan protivnik na terenu najvećih fudbalskih klubova.

Sa Evrope u SLS?

– Istina je, sada mirne glave moramo da uđemo u meč drugog kola. Danas odmaramo, patimo i konsolidujemo se. Sutra je već novi dan i vreme za nove pobede – kaže Marko Janković.

Biljana Obradović