KO JE DŽEJMI SKIN?

Džejmi Skin je rođen 2. maja 1988, u Fejtvilu, Severna Karolina, visok je 203 santimetra, dobro se snalazi na obe centarske pozicije, a ako pogledate njegove najbolje poteze tokom karijere, deluje da obožava zakucavanja.

Studije je počeo na Vejk Forest univerzitetu, ali je poslednje dve godine proveo na Virdžinija komonveltu univerzitetu. I taj deo njegove karijere je posebno zanimljiv. Bio je bio junak bajkovitog plasmana VKU-a na fajnal-for 2011. godine, pod vođstvom Šake Smarta, što se i danas smatra jednom od najvećih senzacija u sportu.

Skin je bio vođa tog putovanja, u utakmici koja je odvela VKU na fajnal for, u pobedi protiv Kanzasa, ubacio je 26 poena i imao 10 skokova, da bi potom u utakimici koja je zaustavila njihovu bajku, porazu Ovnova od Batlera na fajnal-foru, ubacio 27 poena, ali nije uspeo da donese još jednu senzaciju. Ali, prethodno nije sve išlo tako dobro. Imao je veoma zanimljivo, da ne kažemo „turbulentno“ putovanje, kao senior u srednjoj školi je imao povredu meniskusa, u godini kada se oporavljao od te povrede, ostao je bez trenera i mentora Skipa Prosera koji je tragično izgubio život, a što je i te kako uticalo na Skinija. Imao je i peh tokom školovanja, jer je ga je u jednom trenutku univerzitet Vejk Forest suspendovao zbog kršenja akademskih pravila, kažu da je varao, posle čega je prebačen na Virdžinija komonvelt univerzitet. Ispostavilo se da je to „varanje“ sve okrenulo. Toliko da je Skin postao deo prvog tima koji je iz kvalifikacija došao do fajnal-fora. I pored „nestašluka“ u ranoj mladosti, za Skina kažu da je sjajan saigrač, kao i da je dobar u saradnji sa trenerima. Međutim, njegova seniorska karijera nije ni blizu „bajkovita“ kao što je bila univerzitetska. Skin nije draftovan, profesionalnu karijeru počeo je 2011. u Francuskoj, u dresu Asvela.

Igrao je u Izraelu, za Ironi, Makabi Ašdod, pa u Italiji gde je branio boje Montegranara, portorikanski Kasikes de Humakao, belgijsku Nahariju, Peju. Sada ćemo ga gledati u dresu Partizana.