Zvanično: Mitrović otišao iz Partizana! Oprostio 72.000 evra

Mozzart sport piše…

Ono što je bilo najavljeno sredinom prošle sedmice, dobilo je početkom ove potvrdu: Milan Mitrović se vratio u Tursku. Dosadašnji štoper crno-belih ozvaničio je saradnju sa tamošnjim drugoligašem Demirsporom, što je publikovano na zvaničnom sajtu kluba iz Adane.

Mitrović je najpre sporazumno raskinuo ugovor sa Parnim valjkom, iako je papirima bio „vezan“ za klub iz Humske 1 do leta 2020. Rastanak je bio krajnje džentlmenski, o čemu svedoči informacija MOZZART Sporta da je nekadašnji defanzivac Rada i Zemuna oprostio 72.000 evra bruto dugova i time olakšao poslovanje osvajaču Kupa Srbije. Osim toga, njegovim odlaskom dodatno je rasterećen klupski budžet, pošto je Mitrović zarađivao 25.000 evra na mesečnom nivou.

Dolaskom Marka Valjentea iz belgijskog Eupena i procenom da je Svetozar Marković projekat za budućnost, u Partizanu su odlučili da uz njih dvojicu još Nemanja R. Miletić konkuriše za štoperske pozicije, dok su Mitrović Bojan Ostojićpostali višak. Drugi nije ni licenciran za UEFA takmičenja, dok je Mitrović brzopotezno pronašao novu sredinu i otisnuo se u Tursku, gde je četiri godine nosio dres Mersina.

Demirspor nije precizirao na koliko godina je potpisao ugovor sa 30-godišnjim štoperom iz Prokuplja.