Zašto još nema ugovora za Bojana Ostojića?

Partizan u četrtak, obaveznim lekarskim pregledima i testovima fizičke spreme, zvanično počinje pripreme za novu sezonu. A u njih ulazi bez junaka finala Kupa Srbije. Ni tri sedmice posle gola kojim je doneo trofej crno-belima, Bojan Ostojić nije potpisao novi ugovor sa klubom, iako ga je zaslužio igrama i ponašanjem, a čak je bilo najava da će „šarnuti“ u pauzi između dve sezone.

Čak ni želja Sava Miloševića da ga ima u timu, zasad, nije dovoljna za sklapanje posla. Prema saznanjima MOZZART Sporta, iskusni štoper se vratio sa odmora iz Egipta i odmah pohitao na stadion u Humsku 1, na dogovoren sastanak sa čelnicima, kako bi utanačio uslove saradnje, međutim, umesto potpisa i objave kroz klupska glasila – odlaganje. Rukovodioci planiraju da ispune Miloševiću želju, da Ostojića ostave uz ekipu, ali saznajemo da je godišnja plata, ponuđena za nastavak saradnje, skromnija u odnosu na onu koju je dosad imao. Podsetimo, bivši prvotiamc Čukaričkog zarađivao je 108.000 evra na godišnjem nivou, dok se na Topčiderskom brdu vode logikom da fudbalerima koji su u četvrtoj deceniji života, prilikom obnove ugovora, pada cena, pa su na taj način, recimo, rezali platu Saši Iliću. No, ima i drugih priprema, poput povišice Vladimiru Stojkoviću, zbog čega ovaj posao trenutno tapka u mestu.

Dve strane su se rastale u prijateljskoj atmosferi i dogovorile novo viđenje za dan ili dva. U međuvremenu se očekuje da Partizan podigne malo uslove, dok se u Humskoj nadaju im i sam Ostojić izađe u susret, pa da do subote, kad se tim seli na Zlatibor usledi ozvaničenje posla.

U Partizanovom interesu je da ceo slučaj što pre skine s dnevnog reda. I zato deluje da nema potrebe da odugovlači, već da u situaciji kad je svaki dan na formiranju ekipe za narednu sezonu dragocen iskoristi najbolje što ume. A Bojan Ostojić je delima dokazao da je koristan za klub u celini. Uz njega su stasali Nikola MilenkovićStrahinja Pavlović i Svetozar Marković, za tri sezone uzeo je četiri trofeja, rešio je finale sa Crvenom zvezdom, pokazao sposobnost da se vrati iz otpisanih, a kako uživa poverenje aktuelnog stručnog štaba jedino logično deluje da ostane. Bez obzira na cenu.

Kad je štoperska pozicija u pitanju, u Partizanu su prelomili da za narednu sezonu ne računaju na Marka Valijentea, očekuje se prodaja Strahinje Pavlovića, možda i Svetozara Markovića, već je dogovoren potpis Dominika Dinge na jednogodišnju pozajmicu iz Urala, potpisao je na četiri godine Igor Vujačić iz Zete, a kako god da se završi situacija sa Bojanom Ostojićem, deluje da će u Humsku 1 da dođe još jedan centralni defanzivac.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport