ZAŠTO JE NOVICA TOLIKO VELIKI !?!

Partizan je u svojoj istoriji imao mnoge igrače i trenere koji mnogo vole klub, ali sam ubeđen da je Novica tu ubedljivo na prvom mestu. Svaka čast Vesi Petroviću i njegova bacanja i borbenost izazivaju nostalgiju, ali Novica je nekako kao žilet na svakoj utakmici. Novica se ne baca kao Vesa ali je konstantno naoštren i požrtvovan, u svakom trenutku mu je stalo milion posto. Non stop oštar, borben, na ivici bezobrazluka i tuče. Mangupstvo sa zemunskih ulica primenjeno na terenu. Novica je praksa u svojoj suštini, nema tu mnogo teoretisanja. Novica nema grb Partizana istetoviran na ruci kao Lovernj ali srce mu je jedna velika Partizanova tetovaža.
I Novica je stoprocentni sportista koji ni u jednom, ali ni u jednom trenutku ne želi loše ni jednom protivničkom igraču. To se videlo u prvoj utakmici kada je u žaru svog ludila pokosio jednog igrača Zvezde pa ga podigao i zagrlio. Novica mnogo mnogo više voli Partizan nego što mrzi Zvezdu. Čak je utisak da gospodski Zvezdu poštuje i pored konstantnih prozivki sa tribina.

Kult koji su izgradili najpre Kićanović i Dalipagić pa kasnije i magija koju je napravio Dule ne jenjava i poput grudve je koja se spušta niz brdo puno snega. Sve veće i preti da sruši sve. Partizan možete uskratiti za sponzore, novac i mnoge druge stvari ali stojim iza toga da je fenomen košarkaškog kluba Partizan jedan od najvećih u istoriji sporta, bez lažne skromnosti.

Posle fenomena Duleta pravi se fenomen Novica- Zagorac, koji je definitivno dobio potrvdu posle jučerašnje utakmice. Partizan definitivno u svojoj istoriji nije imao takav tandem svojih NAVIJAČA koji igraju za njega.
Partizanov jin i jang, komplementarnost naizgled suprotnih snaga, međusobno povezanih i međusobno zavisnih u prirodnom svetu. Zagorac, mladi intelektualac koji čita dobre knjige, redovno ide u pozorište i sluša dobru muziku. Netipičan sportista kome fali jedino drskost i krv u očima da bi postao mnogo veliki.
Sa druge strane Novica koji je čista ulica i ulični mangupluk i ulična inteligencija. 
Ulica i pozorište, mangupluk i finoća, knjiga i bejzbol palica. To su Novica i Zagorac.
I taj dupli pas od noćas, Zagorac izvodi loptu iz auta ka Novici. Novica je vraća Zagorcu, Zagorac koji ništa to veče nije pogodio uzima loptu i pogađa za pobedu. I Novica je znao da će ovaj da pogodi, zato mu je i dao loptu. I popeo ga da vodi navijanje. I dao mu krv u očima koja mu je toliko trebala. 
Novica i Zagorac. To je Partizan i to niko drugi nema, ali baš niko.

Tekst,uz saglasnost autora,preuzet sa FB stranice GTR