Zašto Đukić ne pruža šansu deci Partizana, momcima koji pokupiše sve nagrade?!

Hot sport

Duga je tradicija Partizanove škole fudbala, koja širom Evrope osvaja turnire, ali ove godine ta deca su u trećem planu i šansu ne dobijaju ni na kašičicu.

Rezultat je merilo rada, pobede su misija svakaog trenera u velikom klubu sa armijom navijača, ali pojedinac na klupi, koji bude i prođe mora da zna šta je tradicija kluba, kakvu Partizan ima. Izgleda da Miroslav Đukić nije upućen u pređašnji rad kluba iz Humske ili gleda samo na kratke staze, a koncepcija ‘parnog valjka’ je decenijama jasno precizirana, da se pored trofeja, igranja u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, promovišu talenti iz sopstvene škole. Njih nema kao kap vode u pustinji u planovima Miroslava Đukića, nalaze se u trećem plani, a od njihove prodaje se „živi“, zarađuju milioni. Činjenica da su najbolji na turnirima, da su oslonci u reprezentaciji za kormilara Partizana je samo mrtvo slovo na papiru.

Pre tri nedelje na prestižnom turniru ‘Ćele Vilotić’ čak pet igrača je standarno nastupalo u omladinskoj selekciji Srbije i ne samo to, dva od tri pojedinačna priznanja pripala su igračima Partizana. Aleksandar Popović (najbolji golman), Strahinja Bošnjak (najbolji igrač), koji je dugogogodišnji kapiten „orlova“, dok su zapažene uloge imali Đorđe Jovanović, golovima i učinkom se potvrdio Strahinja Jovanović i defanzivac Jovan Valukin.

Vreme prolazi, a klinci onda nemaju izbora, već da se pomire da kod Miroslava Đukića neće na pozornicu, a malo je nelogično da se razigravaju pozajmljeni igrači poput Danila Pantića, Nemanje Antonova i Teofilijusa Solomona, dok provereni klasan sopstven proizvod čeka da se dokaže. Tim putem su prošli Adem Ljajić, Stevan Jovetić, Nemanja Tomić, Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Ivan Obradović i mnogi drugi. Otišao je Nikola Milenković u Fiorentinu za 5,5 miliona evra, ali je igrao godinu i po dana, prvo ‘kiksirao’, a kasnije stasao kroz utakmice u vođu i zrelog štopera za velika dela. I ostali imaju pobednički duh, ljubav prema klubu, poznaju Partizan i samo bi bili ogroman plus na ovih pet bodova minisa. Vreme je za povratak tradiciji, pošto ovako ne štima.

Jedan komentar

Ostavite komentar
  1. Sve je to ok,nego recite vi meni da li ste ikada gledali te koji kupe nagrade? Jeste li ikada gledali golmana Popovica i menadzerskog “talenta” Bosnjaka? Ja sam ih gledao vise od 20 puta! Golmanu Popovicu nzm ko je menadzer ali znam da je zestoko kiksnuo na 90% utakmica! E sad o Bosnjaku za koga znan da mu je menadzer Zoran Stojadinovic koji hoce na silu da napravi igraca od njega a deckog realni domet je srpska liga! To sto dobijaju nagrade,sto ih novinari kuju u zvezde…to se sve zavrsava sa lovom i uticajem menadzera! Moj savet,vidite ih na delu pa onda sudite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *