ZAMENA ZA MILERA: Partizan merka dvojicu Amerikanaca

Kako piše “Danas sport”…

Patrik Miler će gotovo izvesno sledeće nedelje postati član Gacijantepa za 120 hiljada evra, a uprava Partizana želi da do krajnjeg roka za prijavu igrača za ABA ligu dovede adekvatnu zamenu. Mediji tvrde da dvojica američkih košarkaša figuriraju kao potencijalne zamene za Milera, a jedan je već poznat ovdašnjoj javnosti, jer je prošle sezone igrao za MZT.

Radi se o Ksavijeru Tejmsu, američkom plejmejkeru, koji je letos potpisao ugovor sa izraelskom Bnei Herclijomom, ali nije zadovoljio poslodavce, pa je došlo do raskida saradnje još u novembru. Trenutno je u Trikali, a sa tim timom ima otvoreni ugovor, pa bi u slučaju dobre ponude mogao da napusti Grčku.

Druga meta crno-belih je Domingez Barnet, 25-godišnji bek, koji nastupa za češke Pardubice i u šampionatu te zemlje ima prosek od 22,3 poena po meču, uz odličan procenat šuta iz igre od 63 odsto. Pardubice su igrale kvalifikacije za FIBA Evrokupu, a Barnet je imao učinak od 18.7 poena po meču. Barnet može, kao i Miler, da pokriva pozicije jedan i dva, a pre dolaska u Evropu, studirao je na Univerzitetu Devenport.