“Žalićemo se na titulu Zvezde, biće carski rez”

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić najavio žalbu nadležnom sudu povodom odluke Skupšptine FSS da se Crvenoj zvezdi dodeli “titula iz 1946. godine”. “Ova odluka je blasfemična. Borićemo se svim sila protiv ovog NEDONOŠČETA Saveza”.


Fudbalski klub Partizan konačno je dobio pisanu odluku o tome da se Crvenoj zvezdi prizna sporna titula šampiona iz 1946. godine.

Partizan je odluku dobio gotovo dva meseca od sednice Skupštine FSS, na kojoj je većinom, glasova (44 ZA, 6 PROTIV i 10 UZDRŽANIH), Zvezdi priznata ta titula, a potpredsednik Partizana, pravnik Vladimir Vuletić oštro je poručio da se na ovome neće zadržati, niti će Partizan odustati od pravne borbe da obori tu odluku pred redovnim sudovima.

Ne da neće stati, nego će, rečima Vuletića, učiniti sve da ospori “blasfemičnu odluku“, koju je okarakterisao i kao “nedonošče Fudbalskog saveza”.

Čeka nas carski rez i to bez epidurala“, poručio je jedan od čelnika FK Partizan, nagoveštavajući odlučnu borbu pred sudom.

Vuletić je posebno zamerio Fudbalskom savezu što je do juče “krio ovu odluku o svom nedonoščetu”, a da je Partizanu poslata tek kopija odluke, koju je potpisao predsednik Saveza Slaviša Kokeza i to istog dana kada je Skupština održana, dakle 14. maja ove godine.

Partizan je dve nedelje posle Skupštine FSS tražio pisanu odluku, ali je do juče nije dobio. I to kopiju. Ta odluka nije bila objavljena do sada u službenim dokumentima.

Vuletić se pomalo i našalio sa obrazloženjem odluke, koje je napisano tek na SEDAM REDOVA:

Znate kako izgleda ovo obrazloženje? Premisa 1: Napolju je sunce; Premisa 2: Vedro je; Induktivni zaključak: Leto je. Dakle, članovi Komisije zapravna pitanja na kraju su sveli obrazloženje na sedam redova, koje se može svesti na ovo: ‘Ako je sunčano, onda je sigurno i leto!‘”.

Dodao je i da odluka ne sadrži pouku o pravnom leku zainteresovanoj strani, iz čega je zaključio da je “očigledna namera, intencija i tendencija” onih koji su potpisali odluku da se nadaju tu odluku niko neće napasti pred bilo kojim nadležnim sudom u Srbiji i da se nadajue se da će ovo proći bez ikakve reakcije.

Najavio je tužbu FK Partizan na ovu odluku:

“Oni koji su se nadali da na ovakav način mogu da se ponašaju, a rekao bih da je ovo način koji u dobroj meri ukazuje na bahatost, neukost, pravno gaženje svih načela i normi, moraće da suoče sa činjenicom da ovako neće proći. FK Partizan počinje da broji rok, i to od juče, koji je predviđen za podnošenje odgovarajuće tužbe, koju ćemo podneti u najskorije vreme. Tužba će biti predata mesno nadležnom sudu, u ovom slučaju Osnovnom sudu, i tada ćemo započeti očigledno pravnu bitku. Do sada smo se bavili bitkama koje su bile samo ne pravne. Rekao sam jednom – politička čorba se ne može srkati pravničkom viljuškom, jer ćete se povrediti, a i sve što zahvatite viljuškom nećete moći ni da kusate”, nadahnuto je rekao Vuletić.

Citrao je potom Jašu Tomića, nekadašnjeg književnika, političara i novinara:

Neka je proklet svako ko hoće rata lakomog, pustog i voli krv, ali je proklet i svako onaj ko rata neće kad ga gaze brutalno, kao sitnu crv“.

Izvor Mondo sport