Zajedno smo “One Team”

Zvanični sajt KK Partizan

U maloj sali “Štark arene”, ovog popodneva je održan još jedan trening u okviru društveno-odgovornog projekta “One Team”, koji u KK Partizan NIS sprovodi u saradnji sa Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine, odnosno domovima “Jovan Jovanović Zmaj”, “Drinka Pavlović” i “Moša Pijade” koji funkcionišu u okviru ovog centra.

Današnjem treningu, prisustvovao je i “One Team” ambasador KK Partizan NIS, Mihajlo Andrić, koji je pre izlaska na teren mališanima poručio:

“Košarka je sjajan način da kroz njega naučite veoma korisne i važne stvari koje ćete potom primenjivati tokom čitavog života, bez obzira na to da li ćete se baviti sportom ili ne. A ako neko od vas pokaže talenat i vredno radi, pa potom postane profesionalac u bilo kom sportu, neće zažaliti. Lepo je, verujte mi”, rekao je Andrić, izmamivši osmehe svih prisutnih.

Zamenik dirketora Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Ljubiša Jovanović, zahvalio se Evroligi, “Štark areni” i Partizanu na ovom projektu i istakao da je on veoma važan za decu koja u njemu učestvuju.

Direktor “Štark arene”, koja je kao partner KK Partizan NIS omogućila da se “One Team” treninzi održavaju u fenomenalnim uslovima male dvorane, takođe je istakao važnost bavljenja sportom.

“Ne morate svi biti Đokovići, Bogdanovići, Teodosići, ali će vam sport svakako biti od velike koristi u životu”, istakao je Milutinović.

Osim treninga kroz koje mališani razvijaju ljubav prema košarci kao igri, ali i uče o zajedinštvu, liderstvu, etici i drugim vrednostima koje će im biti od elikog značaja tokom života, učesnici “One Team” projekta će ove godine biti uključeni i u aktivnosti Evrolige vezane za “Final Four” koji se ove godine održava upravo u beogradskoj “Štark areni”.

“Kao jedan od 40 evropskih klubova koji nastupaju u Evroligi ili Evrokupu, kao član velike Evroligine porodice, veoma smo srećni što smo u prilici da učestvujemo u sprovođenju ovog projekta koji je postao tradicija i zaštitni znak Evrolige”, rekao je Ivan Ivković, “One Team” menadžer, KK Partizan NIS.

Nakon zvaničnog dela današnjeg treninga, mališani predvođeni trenerom kadeta KK Partizan NIS, Dragoljubom Avramovićem i zamenikom kapitena crno-belih, Mihajlom Andrićem, uzeli su lopte u ruke i pokazali samo deo onoga što znaju u igri na dva koša.