Zagorac pred zvezdu: Maska mi nije alibi

Mondo sport piše…

Rade Zagorac i Markus Pejdž najavili su subotnji “večiti” derbi, a trener Trinkijeri doveo ih je na konferenciju jer su “dobri igrači i znaju šta su rivalstva”.

Izvor: MN Press

Gotovo pola ekipe Partizana će u meču 9. kola ABA lige prvi put osetiti vibracije okršaja sa Crvenom zvezdom.

Neki od njih došli su sa drugih kontinenata (Pejdž, Lendejl), neki su iz zemalja “ex-YU” regiona (Nikolić, Gegić), a Rade Zagorac je jedini srpski igrač među crno-belima koji će prvi put u karijeri nastupiti u “večitom” derbiju (17.00, Arena sport 1).

“Ovo mi je debitantska sezona u Partizanu i mnogo toga mi se dešava prvi put, pa tako i ovaj, premijerni derbi. Igrajući za Megu bio sam u mnogo polufinalnih i finalnih serija protiv Partizana i Crvene zvezde, tako da imam predstavu kako to može da izgleda”, rekao je Zagorac na konferenciji za novinare u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Krilni košarkaš naglasio je važnost mentalne pripreme za predstojeću utakmicu, pošto se taktički sve radi kao inače.

“Treba zaboraviti prethodne utakmice i doći u fazu da možemo da sprovedemo u delo sve zamisli stručnog štaba. Verovatno će to i nošenje sa pritiskom odlučiti ko će iz derbija izaći kao pobednik”.

Zagorac od prošlonedeljnog gostovanja u Podgorici igra sa maskom na licu zbog preloma i operacije nosa, što ga je i protiv Budućnosti i protiv Valensije očigledno sprečilo da bude na svom najvišem nivou.

“Osećam se dobro. Rehabilitaciju moram da prolazim ‘u hodu’, a što se tiče maske, ne bih da u njoj tražim alibi i opravdanja. Ona je sad deo moje svakodnevice i svaka priča o tome mi neće pomoći. Jednostavno, to je što je”.

Partizan se posle tri uzastopne pobede nalazi u seriji od tri poraza, koja s obzirom na kvalitet rivala u prethodnom periodu i nije bila potpuno neočekivana.

“Ovi porazi treba da budu stanica na našem razvojnom putu. Nije lepo gubiti, ali atmosfera je i dalje dobra, jer su svi igrači svesni da te stvari moraju da se dešavaju kako bismo uspeli da ostvarimo završni cilj”, naglasio je Rade Zagorac.

Izvor: Guliver/Getty Images/Grant Halverson

Markus Pejdž u SAD je bio akter finala NCAA lige, a za “crne pete” sa Severne Karoline igrao je velike derbije protiv univerziteta Djuk.

“U Americi sam igrao utakmicu koja je najbliža verzija onog što me čeka u subotu. To su utakmice u kojima je ulog veliki, prethodni rezultati idu ‘kroz prozor’, a ti treba da izađeš na teren i ostaviš na njemu sve što imaš. Ali, najvažnije je da smo u ovome kao tim i da nam je potrebna pobeda”.

Vižljasti plejmejker, koga čeka težak duel sa Džoom Reglendom, na Youtube je gledao snimke sa prethodnih derbija, ali kako je rekao “ništa ne može da se meri sa realnom situacijom”.

“Uzbuđen sam i jedva čekam da vidim kako sve to izgleda”.

Na sajtu crno-belih saopšteno je da ulaznica za derbi neće biti u slobodnoj prodaji, već će u dvoranu moći da se uđe samo sa sezonskim kartama ili dnevnim propusnicama za sponzore i prijatelje kluba.

“Iz bezbednosnih razloga, razmene karata sa gostujućim navijačima neće biti, a iz istog razloga će i kapacitet dvorane biti smanjen”, dodaju iz Partizana.