Zagorac: Pokušaćemo da napravimo brejk i osvojimo titulu pred našim navijačima

Domaći teren jeste prednost, tu nema priče, ali mislim da svi ovi igrači imaju veliko iskustvo i navikli su da i pred jednim i pred drugim navijačima – kaže Partizanov heroj

Navikli su košarkaši fmp1 i Partizana na dramatične završnice derbija tokom ove sezone. Još jedan šokantan finiš priredili su gledaocima u drugom meču finala Superlige, u kome je oduševljenje 6.000 crno-belih pristalica izazvala trojka do tada neprimetnog Radeta Zagorca.

Krilni igrač kluba iz Humske je tri sekunde pre poslednjeg zvižduka sudije doneo pobedu – 73:72, i izjednačenje u finalnoj seriji (1-1), koja će najkraće trajati do ponedeljka. Treći čin na programu je sutra od 19.00, na domaćem terenu crveno-belih.

– Sledeća utakmica se neće mnogo razlikovati od ove. Pokušaćemo da napravimo eventualni brejk i da onda pred našim navijačima osvojimo titulu. To bi bio idealan scenario – izneo je svoju želju, ali i snove svih saigrača, junak velike pobede Rade Zagorac, za koga je trener Trinkijeri nacrtao poslednju akciju. – Andrea i ja od početka imamo specifičan odnos, koji se dobro razvija kako vreme prolazi. Prisni smo i zahvalan sam mu na poverenju koje mi je ukazao. Psihološki je teško izvlačiti se iz tog nekog kanala u kome sam ja bio, pogotovo u teškim uslovima, tako da sam ponosan na sebe.

Svestan je Rade da novi, težak izazov čeka Partizan na trećem susretu, ali naglašava da uloga domaćina u duelima večitih rivala ne igra glavnu ulogu.

– Domaći teren jeste prednost, tu nema priče, ali mislim da svi ovi igrači imaju veliko iskustvo i navikli su da i pred jednim i pred drugim navijačima igraju na približnom istom nivou. Naravno da je bolje kad imate podršku, ali videli ste da smo mi na njihovom terenu igrali tesnu utakmicu-zaključio je Zagorac

Izvor Večernje novosti