Zagorac: Filmski scenario na kraju; Veličković: Nismo svesni koliko možemo

Košarkaš Partizana Rade Zagorac izjavio je da je tim nije nije prestajao da veruje i da su osećali da mogu da dođu do preokreta.

Zvezda je 17.5 sekundi pre kraja meča imala pobedu u svojim rukama, ali su crno-beli uspeli da neutrališu zaostatak od pet poena i utakmicu su odveli u produžetak.

– Scenario koji se odvio na kraju je filmski. Da sam gledao ovakav preokret sa ovakvom završnicom ne bih znao šta se sve izdešavalo. Mnogo preokreta, mnogo stvari je trebalo da uradimo da bi se ovo desilo i nismo smeli da prestanemo da verujemo, osećali smo da nešto treba da se desi. Čestitke Zvezdi na sjajnoj utakmici, imaju veliki kvalitet i hrabrost. Ovoga puta smo mi pobedili i sada je vreme da uživamo – rekao je Zagorac novinarima posle meča.

Košarkaš crno-beli osvrnuo se i na izadanje Ognjena Jaramaz, koji je proglašen za MVP finalnog susreta.

– Izrastao je u asa od jednog dečka koji je kvaliteten i talentovan. Najbolje od njega tek sledi – dodao je Zagorac.

Kapiten Novica Veličković pohvalio je svoje saigrače, istakavši da su još jednom odigrali timski.

– Jedna timska pobeda, nismo pali na minut i deset sekundi i to je kvalitet ovog tima. Momci su pokazali neke velike stvari, za mene kao kapitena njihovog. Rade je iskrenuo zglob, Birča koji ima ozbiljne bolove, misilm da su momci pokazali da su spremni da žrtvuju sve za ekipu i za saigrače. Mi nismo ni svesni koliko možemo i ovaj pehar je nagrada za sav taj trud – rekao je Veličković.

Krilni košarkaš takođe je pohvalio plejmejkera svog tima.

– Jaramaz je jedan vaspitan momak i veliki radnik. Ima mnogo talenta, kao i svi mladi igrači u Partizanu. On je ubacio važne suteve, Rade je ubacio dve vezane trojke, Pejdž isto. Sve pohvale za njega, pokazuje da ima karakter i da se ne boji, da će uvek preuzeti odgovornost – zaključio je Veličković.

Izvor Večernje novosti