VULETIĆ JOŠ NEMA DOBRE VESTI ZA “GROBARE”: Ne znam da li ćemo pred navijačima igrati u nokaut fazi LE!

Potpredsednik Partizan Vladimir Vuletić otkrio je detalje izvešaja koje je delegat utakmice sa Jang bojsom poslao u Nion, istakao šta su dalji postupci crno-belih i progovorio o mogućim sankcijama i daljim postupcima crno-belih

Protiv Partizana je pokrenut postupak zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica, jer su neakreditovani mediji bili na terenu.

Disciplinska komisija UEFA, odnosno Odbor za etičku i rasnu netrpeljivost je cenio izveštaj delegata i dao nam rok od šest radnih dana da se izjasnimo o navodima delegata i predstavnika iz agencije FARE. To je ono što je Partizan već imao priliku da iskusi. Mi ćemo se svakako izjasniti do petka, nakon toga sledi određena odluka. Nakon te odluke postoji drugostepeni postupak pred Žalbenim većem. Izvesnu otežavajuću okolnost u ovom slučaju čini uslovna kazna koja podrazumeva da Partizan igra bez prisustva publike ukoliko dođe do bilo kakvog rasnog ili drugog povika ili transparenta na utakmicama koje igra u evropskim takmičenjima – kazao je Vladimir Vuletić.

Potpredsednik FK Partizan nije mogao da iznese stav o tome kakva kazna čeka crno-bele, ali je nagovestio da postoji mogućnost da šampion Srbije svoju utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope u Humskoj igra pred praznim tribinama.

U ovom momentu neizvesno je prognozirati da li će Partizan biti u prilici da svoju prvu utakmicu u eliminacionom delu takmičenja dočeka pred svojim navijačima. 

Potpredsednik Partizana kaže da UEFA ne može da se poistoveti sa izveštajima jednog delegata ili agencije FARE.

Delegat je Čeh i on je iste nacionalnosti kao i Jan Paulu koji je Partizanu odrezao dve kazne igranja bez publike. To je maliciozno kontruisana forma izveštaja. Delegat ističe da je postoji transparent koji je povezao sa transparentom koji je posvećen Ratku Mladiću. Pored spornog transparanta: “Nek je tvojoj majci hvala” nalazile još tri transparenta: fotografije pokojnih navijača Stankoviću i Antiću i cvet koji je obeležje dana primirja u Prvom svetskom ratu i nose ga svi političari i državnici 11. novembra kada se obeležava dan primirja.

Vuletić kaže da su redari na stadionu u najmanju ruku morali da imaju viziju da povežu pomenute fotografije, citat sa Ratkom Mladićem.

Zamislimo redare koji su tu da spreče unošenje pirotehnike i rasističkih transparenata koji gledaju kako navijači unose fotografije pomenutih navijača, i transparent sa porukom:” Nek je tvojoj majci hvala”. Koji  um može to da prespoji i kaže to je smišljeno da se oda počast Mladiću? To nije pitanje obrazovanja, nego treba da ima viziju, prikazu da je reč o nekoj takvoj nameri. Imate situaciju da delegat povezuje pesmu sa standardnim  navijačkim pozdravom. Na utakmicama Srbije peva se:” Živela živela Kraljevina Srbija” i navijači Zvezde i Partizana pevaju tu pesmu. Dovoditi u vezu tu pesmu sa bilo kakvim odavanju pošte zločinačkoj ili genocidnoj nameri je zlonamerno i maliciozno. 

Vuletić priznaje da postoji sumnja da neko iz UEFA namerno namešta kazne crno-belima, jer se kroz prste gleda navijačima Zvezde.

–  Morate imati jednake aršine nebitno da li je švajcarski ili srpski huligan. Sada nemamo huliganizam, baklje. Imao dve petarde i odgovaraćemo za to. Da se skandiralo: “Od Topole pa do Ravne Gore” sigurno bismo bili prijavljeni. Postoje sumje da li pojedinci u UEFA imaju tendenciju da kažnjavaju Partizana. Imamo lošu reputaciju – poručio je Vuletić.

Izvor :Informer sport

Jedan komentar

Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *