VULETIĆ GRMI: Ovo neće proći, sila ne može biti jača od argumenata!

Komisija za pravna pitanja FSS donela je odluku na današnjoj sednici da prizna Crvenoj zvezdi titulu iz 1946. godine.

Trojica od petorice članova komisije bila su za ovu odluku, dok je jedini protiv bio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić. Predsednik komisije Zoran Šuput ostao je uzdržan.

Sada je ostalo samo da skupština FSS na sednici zakazanoj za 14. maj potvrdi odluku Komisije za pravna pitanja. Ukoliko se to desi Crvena zvezda će moći da i zvanično proslavi 30. titulu od osnivanja kluba, te da na dresove prišije treću zvezdicu.

Ipak, potpredesnik Partizana Vladimir Vuletić najavljuje dalju borbu oko ovog pitanja. On je bio vidno nezadovoljan nakon sednice, na kojoj je podneo i ostavku.

– Tri člana komisije su glasala za, jedan je bio protiv, to sam bio ja. Ovo je poraz prava . Mi nećemo dozvoliti da se na ovakav način unižava pravo i mi ćemo nakon odluke Skupštine pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije i tek nakon što najviša instanca donese odluku. Partizan ima iskustvo sa pobedama na sudu, gde odluke nisu unapred skrojene. I dalje govorim “No passaran” ovo neće proći! Dok živim i dok dišem nadam se, Partizan se sa ovim neće složiti, jer jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo predočili – rekao je Vuletić za Telegraf.

Jedan od pasusa studije koju je Vuletić priložio kazuje i sledeće:

Ovo ne samo da nije tačno već će se u nastavku ove analize pokazati da je reč o jednoj secesionističkoj i falsifikatorskoj oceni potpisnika pismena FK Crvena zvezda, pa bi, sledeći njegovu logiku, današnji Fudbalski savez Beograda mogli da definišemo kao savez jednog nezavisnog grada nad kojim današnji Fudbalski savez Srbije (FSS) nema baš nikakvu ingerenciju, kao i danas postojeći Fudbalski savez Vojvodine (kao sledbenik Fiskulturnog saveza Vojvodine) ukazuje da je Vojvodina nezavisna i da FSS ni nad ovim telom nema nikakvu ingerenciju“, piše u studiji koju su sproveli u Partizanu.

Vladimir Vuletić je na 25 strana objasnio zašto titula ne bi trebalo da bude priznata, ali je i tokom ove studije objavio i sledeće:

“FK Partizan poštuje jedino želju FK Crvena zvezda da se poistoveti sa obeležjima i pristupom hrvatskog društva, smatra je legitimnom ali ne i legalnom.”
“Klubu slavne istorije, pobedniku Kupa evropskih šampiona, nosiocu 29 titula nacionalnog prvaka jednostavno ne služi na čast da se poigrava senima svog Rajka Mitića po kojem se i stadion ovog fudbalskog kluba danas zove. Biće utakmica i biće derbija, biće prvenstava i titula, biće i izjednačavanja u broju titula i prevage na jednu od strana, međutim, isključivo časno”, stoji u pravnom mišljenju Partizana.
Celokupnu studiju možete pogledati OVDE.

Izvor Sport extra,Sportske net