Vuletić: Četiri stvari i – problem je lako rešiti

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić kaže za Nova.rs da je probleme u srpskom fudbalu veoma lako rešiti.

Na pitanje da prokomentariše izjavu nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Ognjena Koromana koji je naveo da se u srpskom fudbalu dešavaju “sramne stvari”, Vuletić je istakao da u njegovoj izjavi ima problematičnih momenata.

“Nije iskrenost kada se u istu ravan stavlja Crvenu zvezdu i Partizan ‘kojima se svi drugi dodvoravaju’. Njega nije sramota ko vodi ‘njegov klub’, već ko vodi Savez. Jedino se dotakao plata stranaca u Zvezdi, a i tu je umanjio, plate su i duplo veće od pomenutih 500.000. Ali, on ne pita odakle novac za te rashode, već se vajka nad pogrešnim odlukama sportskog direktora”, navodi Vuletić.

Što se tiče stanja u srpskom fudbalu, profesor Pravnog fakulteta kaže da se svi problemi mogu lako rešiti.

“Dovoljni su jedan stručan oftalmolog, jedan častan medij, jedan beskompromisni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i jedan skrupulozni sudija Višeg suda”, dodaje Vuletić za Nova.rs

Prema njegovim rečima, tada bi se još jednom potvrdila svevremenska Njegoševa misao:

“Vuk na ovcu svoje pravo ima ka’ tirjanin na slaba čovjeka. Al’ tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga spoznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija”.

Izvor vesti: NovaS