Vujošević podučavao veliku nadu srpskog basketa, baš kao što je njegovog oca pre 33 godine!

Zanimljiva scena viđena je na prijateljskom meču crno-belih i Kluža

Košarkaši Kluža predvođeni Duškom Vujoševićem, gostovali su u hramu košarke na Novom Beogradu, hali Sportova koja sada nosi ime “Ranko Žeravica”.

Vujošević se tako prvi put obreo na mestu gde je počeo trenersku karijeru sa 27 godina kao trener Partizana, vodeći ih do evropskog Kupa Radivoja Koraća, ali i prvog fajnal fora Kupa Šampiona, sadašnje Evrolige.

Vujošević je tada sa 27 godina u sezoni 1986/87 predvodio “Partizanove bebe” Divca( 18), Đorđevića(19), Paspalja (20), Pecarskog (19), nešto starije Grbovića(25) , Obradovića (25) Savovića (27) i ostale do titule prvaka Jugoslavije.

Kasnije 1987. pridružio im se Predrag Danilović, koji je došao iz Sarajeva iz KK Bosna sa samo 17 godina.

Kako nije imao pravo da odmah zaigra jer je morao da pauzira jednu godinu zbog zakona KSJ, tu godinu je golobradi mladić proveo radeći individualno sa Duškom Vujoševićem, ali i ekipno sa Partizanom. Ta godina sa Vujoševićem je kasnije iskristalisala njega kao velikog asa.Duško Vujošević Vuk Danilović

Vuk Danilović i Duško Vujošević na terenu hale sportova gde je i Predrag Danilović počeo Printskrin-: Youtube/BC Partizan

Međutim, 33 godine kasnije u Beogradu u Hali Sportiva ponovo Vujošević podučava Danilovića, ali ovoga puta Vuka Danilovića (12) sina našeg proslavljenog košarkaša sada predsednika KSS Predraga Danilovića.

Vuk inače trenira u KK Partizan u mlađim kategorijama i ni po čemu se ne izdvaja od vršnjaka u smislu protekcije ili treninga, osim po velikom talentu koji je nasledio.

Pogledajte video kako Vujošević pokazuje “cake” mladom Daniloviću

Tekst preuzet sa portala Telegraf sport