VUJOŠEVIĆ: Nadam da u Nišu neće biti iznenađenja i da će trofej osvojiti Partizan (VIDEO)

Legendarni trofejni stručnjak Duško Vujošević, nakon uspeha sa rumunskim Klužom, došao je Beograd da obiđe familiju i da zasluženo odmori, što će mu svakako veoma prijati, pre svega zbog njegovog zdravlja.

Duško Vujošević

Foto: MN Press

– Nisam loše. U jednom periodu sam bio samo na terapiji, čekao da dođe do transplantacije, da bih počeo opet u nekoj meri dase bavim poslom koji jedino znam da radim, koji mi znači i da se osećam korisnim. Ovo mi je najbolja vrsta terapije – rekao je Vujošević za televiziju Partizan BC. 

U Srbiji možda postoje brojne predrasude u kvalitetu košarke u Rumuniji, ali Vujošević ističe da to nije tako, i da je reč o vrlo dobroj ligi. 

– Rumunska klupska košarka je znatno kvalitetnija nego što sam mislio, imaju dosta stranaca. Mislio sam da je lakše nego što jeste, svuda je teško osvajati trofeje. Znači mi taj trofej, znači i klubu, koji je organizovan, koji ima dobrog sponzora. Dobro je dok ima rezultata. Čovek mora stalno da se potvrđuje, da se rejting svakodnevno brani – rekao je Vujošević.

U međuvremenu Partizan očekuje odbrana Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

– Kup je takmičenje u kome jedna utakmica odlučuje, pa su u tom smisli moguća i iznenađenja, ali ja se nadam da u Nišu neće biti iznenađenja i da će trofej osvojiti Partizan – zaključio je legendarni košarkaški trener Duško Vujošević.

Tekst preuzet sa portala Srbija Danas sport