Vučelić: “Primer sistematske nepravde”

Sportske net pišu…

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić čestitao je fudbalerima svog kluba na “briljantnoj partiji” i poručio da crno-beli trpe sistematsku nepravdu.

Vučelić:

Ne mire se u taboru vicešampiona Srbije sa situacijom koja se dogodila u 73. minutu 158. “večitog” derbija.

Predsednik crno-belih Milorad Vučelić izjavio je posle utakmice u emisiji na TV Partizan da rezultat ne oslikava stanje stvari na terenu i da Partizan trpi sistematsku nepravdu.

Prvo hoću da čestitam svim fudbalerima i stručnom štabu Partizana. Ovo je bila briljantna partija Partizana. Dominirali smo i bili bolji tim u svim elementima igre“, počeo je Vučelić svoje izlaganje.

Utakmica je završena rezultatom 1:1 a izjednačujući gol Crvene zvezde sporan je jer se na osnovu snimka ne može sa sigurnošću utvrditi da li je lopta prešla zamišljenu gol liniju.

Za golove nisu zaduženi igrači Crvene zvezde nego je zadužen neko drugi. Situacija se ponavlja, gol iz gol-auta… Sudija prvo ne svira gol, pa na intervenciju svira gol. To je jedan primer sistematske nepravde koja se odvija. Nije na nama da kukamo, o tome treba da vode računa oni koji su za to pozvani, da vode računa o regularnosti takmičenja, jer ovo je zaista velika nepravda“, poručio je Vučelić.

Vođstvo Partizanu doneo je Rikardo Gomeš u 33. minutu, a remi Zvezdi Ričmond Boaći golom u 73. minutu utakmice.

Partizan je igrao sjajno, igrao je superiorno. To je bio jedan sasvim novi tim. Čestitam Bati Mirkoviću, kompletnom stručnom štabu i svim našim igračima koji su dominirali i igrali briljantno“, dodao je Vučelić.

Predsednik Partizana čestitao je i publici i za kraj konstatovao da su crno-beli u svim segmentima nadjačali rivala.

U svim elementima mi smo večeras pobedili našeg rivala Crvenu zvezdu, a rezultat govori nešto drugo iz sasvim drugih okolnosti“, zaključio je prvi čovek kluba iz Humske.