Vučelić posle Skupštine: Dug Partizana je oko 22.000.000 evra

Crno-beli se nadaju Ligi Evrope i novim sponzorima

Prođe i Skupština Partizana. Mirno, iza zatvorenih vrata, bez tenzija i bez pokušaja „revolucija“, kako se najavljivalo pre nekih mesec-dva.

Na koncu celog sastanka najvećeg klupskog tela predsednik Partizana Milorad Vučelić je otkrio i koliki je dug crno-belih, što je uvek tema koja intrigira navijače i vascelu javnost.

Prvi čovek kluba iz Humske je istakao da je dug od skoro 22.000.000 evra istinski, bez skrivenih detalja i da je prošao kontrolu svih državnih organa.

Kada je ova uprava došla, oditovani dug je bio oko 15.000.000 evra. Međutim, kada se kasnije pojavila skrivena dokumentacija, kada su se pojavili sporovi koje smo morali da rešavamo, ispostavilo se da je taj dug oko 22.000.000 evra. Mi smo morali da platimo samo na ime starih dugova oko 12.000.000 evra. Sada je dug evidentiran u cifru, papiri su prošli kontrolu svih državnih organa i s ponosom možemo da zaključimo da je između 21.500.000 i 22.000.000 evra“, otkrio je posle Skupštine Milorad Vučelić.

U Partizanu očekuju da će plasmanom u Ligu Evrope, od nagrada UEFA, klub uspeti da smanji ta dugovanja.
Imamo potencijala da se dug sanira. Mogao bi da se desi novi sponzorski ugovor, koji bi omogućio Partizanu da ima dugoročnu stabilnu politiku“.

Vučelić je rekao da je Skupština bila radna, a ne paradna, odnosno, da se na njoj raspravljalo o svim problemima koji muče klub.
Pričali smo o finansijskoj situaciji, o pripremama za novu sezonu, za nova takmičenja, o prelaznom roku, medijskim napadima na Partizan… Govorili smo o svemu što okružuje klub, ukazivali na slabosti u radu koje smo napravili. Prošlu sezonu smo odigrali slabije, pa smo ukazivali i na okolnosti koje nisu bile do nas“.

Prvi čovek crno-belih sa velikim optimizmom dočekuje početak sezone. Ohrabruju ga reči trenera Sava Miloševića.
Savo mi je rekao da je prezadovoljan radom na pripremama. Radi se na pojačanjima, nije na odmet da ih dovedemo, ali bitno je da je Savo iskazao veliko zadovoljstvo urađenim u prethodnom periodu“, istakao je Milorad Vučelić.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport