Vlado Šćepanović: Ponosan sam na zalaganje igrača

Pravimo mnogo grešaka, ali se trudimo i dokle god budemo imali takav odnos prema treningu, optimista sam – poručio šef struke crno-belih

Pet dana, tri utakmice i tri pobede. Tako je izgledao prethodni „mini ciklus“ priprema za košarkaše Partizana. Sada će malo „odmarati”. Makar od utakmica. Sledeću igraju u sredu, 16. septembra, protiv Mornara.

Do tada će raditi na onome na šta su im ukazale sve prethodne utakmice. Pa i ova poslednja protiv Borca. Šćepanović je analizu krenuo od – početka.

– Nije ni lako igrati u ovom ritmu. Protiv Borca smo odigrali šestu utakmicu za 12 dana. To je previše. Prvi put se surećemo sa nekim stvarima, kad moramo da se prilagođavamo ovoj situaciji koja je svima poznata.

Dalje…

– Na sav taj umor, koji je bio evidentan protiv Kluža, gde smo se maksimalno fizički istrošili, došla je ekipa koja je dobila Železnik 30 razlike, pa koja je pobedila i Kluž. Ozbiljna ekipa koja će ove godine da pokaže svu svoju punu vrednost.

Do starta Evrokupa, ako sve krene prema planiranom, i utakmice protiv Huventuda u Badaloni, ostalo je 16 dana. Podsećamo, taj meč se igra 30. septembra, 20,45 časova.

Makar bi trebalo da se igra. Kad je ABA liga u pitanju, Partizan prvi meč igra upravo protiv Borca, a taj meč je planiran za 2. oktobar.

– Od ponedeljka krećemo u ispravku mnogo stvari koje moramo da radimo. Odradili smo taj potrebni niz utakmica – nastavio je Šćepanović.

Naravno, pripremni mečevi su pokazali i neke dobre stvari.

– Donekle mogu da budem zadovoljan – dodao je trener crno-belih i nastavio:

– Ono što nije bilo dobro, do početka lige moramo da ispravimo. Svi znamo da se u sportu stvari ne dešavaju preko noći, niti se menjaju, niti se prave ili gube. Tako ni u ovom slučaju. Potrebno je mnogo rada. I, radićemo.

Igrače je pohvalio za jedno.

– Za zalaganje! To je sigurno. Prave mnogo grešaka, ali se trude. I na treninzima i na utakmicama. Na to mogu da budem ponosan. Dokle god budemo imali takav odnos prema treningu i odbrani, optimista sam da uvek može nešto da se napravi – poručio je Šćepanović.Partizanov nizSloga – Partizan 53:76Partizan – Dinamik 81:62Partizan – Sloboda 76:58Partizan – Kluž 82:78Partizan – Kluž 82:72Partizan – Borac 71:66(16. septembar)Partizan – Mornar.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal