Vlado Šćepanović: Opet će svi zazirati od Partizana

Mozzart sport piše…

Prethodni put sreli su se u Hali sportova na Novom Beogradu. Bio je kraj oktobra 2016, na klupi Budućnosti sedeo je Vlado Šćepanović i bez obzira što je naneo prvi poraz Partizanu u ABA ligi u sezoni 2016/17 zavredeo ovacije Grobara.

Iste je dobio u utorak veče. Ovoga puta ne kao glavni, već pomoćni trener. I to „njegovih“ crno-belih, među koje se vratio u svojstvu prvog pomoćnika novog šefa struke Andre Trinkijerija. Rezultiralo je drugom uzastopnom pobedom Parnog valjka, vrednom ostanka u trci za plasman u narednu fazu Evrokupa.
Partizan je veliki klub, ambicije su uvek velike, ali ništa ne može preko noći. Moramo polako da se vraćamo na pravi put, za to je potrebno vreme. Partizan će opet biti ekipa od koje će svi zazirati, nikome neće biti lako igrati protiv nas već ove godine. A Partizan će, svakako, biti u igri za neki dobar rezultat, to je neminovno“, predoočio je Vlado Šćepanović, u razgovoru sa podgoričke  Vijesti.

Nekadašnji šuter, osvajač dve titule u igračkim danima sa Partizanom, opisao je kako se vratio u Beograd.
Kad je Partizan, pre sedam, osam dana, kontaktirao Andreu, pitao me je da li bih voleo sa njim da radim. Pošto je to bila i Partizanova želja, sve se brzo završilo. Sve se poklopilo, prvo poziv Andree, onda i Partizana. Hteo sam da nastavim da radim sa Trinkijerijem, vrhunski je trener, a poklopilo se da radimo zajedno u klubu u kojem sam u dva mandata imao uspešne sezone, rezultatski i u svakom pogledu. I danas u tom klubu osećam neverovatno poštovanje. Sve je ispalo na najbolje“.

Prethodne sezone popularni Japanac je, takođe, sarađivao sa Trinkijerijem, ali u nemačkom Brose Bambergu, što je učvrstilo njihov odnos i omogućilo identičnu saradnju u Humskoj.
Znao je da sam igrao u Partizanu, da sam u dobrim odnosima sa klubom i da klub poštuje to što sam uradio u prošlosti kao igrač. Približio sam mu kakav je Partizan, sve oko njega, kakve su ambicije uvek bile. Mi smo, stvarno, imali više od pola godine izvanredne saradnje u Bambergu. Nije rezultatski bilo ispraćeno kako smo očekivali, zbog kvaliteta ekipe i drugih stvari, međutim, prezadovoljan sam kakav smo odnos izgradili, privatni i košarkaški“.

Činjenica da je Andrea Trinkijeri parafirao ugovor do leta 2021. pokazuje u kom pravcu želi da se kreće Parni valjak.
Mnogo ozbiljan trener. Nje došao u Partizan na pola godine, da samo u tom periodu pokuša da napravi rezultat. Sezona je krenula kako je krenula, ima dosta problema, nedostaje možda nekih igrača, ali je uprava kad je zvala njega gledala u budućnost. To znači da u planovima ima mnogo ozbiljniji projekat. Potpisom na tri godine je svima jasno da je to dugoročan projekat“, zaključio je za Vijesti Vlado Šćepanović, koji će se, zajedno sa Trinkijerim, pred Partizanovom publikom, ponoći pojaviti u subotu od 17.00, kad crno-beli dočekuju Cibonu.