Vitas: Ne bih nikad prešao u Zvezdu, Marko Nikolić je kriv za odlazak u Rad

Zimsko pojačanje Partizana, Uroš Vitas, sada je već proveo dovoljno vremena u Humskoj da se adaptira na crno-bele i pritisak igranja u tako velikom klubu.

Defanzivni fudbaler je u intervjuu za Instagram stranicu “Crno-bele novosti” pričao o prethodnih šest meseci u vicešampionu Srbije, ali i o Marku Nikoliću, Bojanu Ostojiću…

 Prihvaćen sam fantastično! Od prvog trenutka sam se osećao kao kod svoje kuće. Ne bih nikoga izdvajao jer svi ovde funkcionišemo kao jedna velika porodica – rekao je Vitas.

Da li biste za veće pare prešali u Zvezdu?

– Ne, hvala!

Kako je došlo do toga da napustite omladinsku školu Partizana i pređete u Rad?

– Dva direktna “krivca” za to su moj otac i Marko Nikilić. Ne bih da širim priču. Zahvalan sam im na tome, jer je to u tom trenutku bilo najbolje rešenje za mene. Pored Marka sam naučio mnogo i on je jedan od najvažnijih ljudi u mojoj karijeri.

Da li je Bojan Ostojić dobar učitelj?

– O Bojanu sam nedavno pričao u jednom intervjuu. Njegov uticaj na ekipu je neverovatan. Izuzetno važna ličnost na terenu i van njega.

Možete li nam opisati razliku između igranja u inostranstvu i u domaćem fudbalu? Igrali ste u belgijskom Gentu, da li zaostajemo mnogo po kvalitetu u odnosu na njih?

– Potpuno drugačiji sistem. Mnogo više pažnje se obraća na fizičke predispozicije. Mentalitet je drugačiji. Ne postavljaju pitanja, već rade. Nisu mnogo talentovani, ali su disciplinovani. S druge strane, mi smo neuporedivo talentovaniji, ali smo navikli da “patimo”. Nekako deluje da uvek idemo do prijatnosti jer mislimo da ćemo sve da nadomestimo tim talentom.

Kako biste ocenili svoju polusezonu u Partizanu?

– Nismo osvojili trofej. Ne mogu i ne želim da budem zadovoljan. Trebalo mi je vremena da se priviknem na sve što nosi igranje u Partizanu i sada sam spreman maksimalno. Siguran sam da ću pomoći u borbi na sva tri fronta.

Tekst preuzet sa portala Maxbetsport

Izvor Instagram stranica”Crno bele novosti”