Vezista Partizana zbog neisplaćenih plata napustio klub

Salu Draman pokupio stvari i vratio se u Burkinu Faso, po slovu propisa, kao stranac, na to je imao pravo

Salu Draman, defanzivni vezista Partizana, rodom iz Burkine Faso, vratio se u domovinu. Napustio je crno-bele, navodno, zbog sedam neisplaćenih plata. Po slovu propisa, kao stranac, na to je imao pravo, jer je automatski slobodan u slučaju da tri meseca nema prihod od kluba.

Igrač sredine terena u Humsku je stigao krajem januara 2018. i parafom se Partizanu obavezao na četvorogodišnju vernost. Pre dolaska u Srbiju, nosio je dres Salitasa, lidera šampionata Burkine Faso. Novembra 2017, zahvaljujući dobrim partijama, bio je proglašen za najboljeg igrača domovine.

Draman, međutim, po dolasku u Beograd, nije uspeo da se izbori za status u Partizanu. Prosleđen je u Teleoptik, na pozajmicu. U ekipi trenera Milana Ristića stekao je status standardnog prvotimca i bio zapažen u veznom redu. Od dolaska na pozajmicu, na terenu je proveo 1.545 minuta.

Tokom zimskog pripremnog perioda, šef struke Partizanove filijale uigravao je i ozbiljno računao na Afrikanca u borbi za opstanak. Draman, međutim, nije tako razmišljao, pa je nekoliko dana pred start prolećnog dela Prve lige pokupio stvari, napustio „Zemunelo” i vratio se u Burkinu Faso.

Izvor Sportski žurnal