Veličković posle poraza u Baru: Partizan može da igra samo na jedan način

Košarkaši Partizana izgubili su od Mornara (97:94) u trećem kolu ABA lige, a kapiten crno-belih Novica Veličković smatra da je njegov tim ponovo loše ušao u meč, baš kao i protiv Zenita. Ovoga puta, ishod je bio drugačiji i Partizan je doživeo prvi poraz na Jadranu.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 50:36, a ekipa Nenada Čanka se probudila tek u trećoj deonici igre, pa je razlika na kraju bila samo tri poena.

– Mislim da je prvo poluvreme bilo ponovljeno kao protiv Zenita. Moramo da budemo svesni da nema loših ekipa, niti timova protiv kojih možeš da kreneš sa dosta laganih poena. Oni su ubacili sve, što smo i očekivali na njihovom terenu. Drugo poluvreme je bila dobra energija. To je jedini način na koji može da igra mlada ekipa. Ne može drugačije. Nemamo mnogo iskustva. Jedini način je borba i fokus, bez lakih poena – rekao je Veličković za Blicsport.

Novica Veličković u redakciji FOTO:

Partizan u sredu gostuje Valensiji u Evrokupu.

– To je ekipa koja pretenduje da osvoji to takmičenje. Španski klubovi igraju dosta drugačije od naših. Igraju na visokom nivou, sa brzim prenosom lopte. Mi idemo tamo da probamo da dobijemo – zaključio je kapiten crno-belih.

Meč sa Mornarom je bio prvi poraz “parnog valjka” u novoj ABA sezoni nakon dve startne pobede protiv Cedevite i Olimpije.

Izvor ;Blic sport