Veličković: Ostvaren je rekord – mi u naše navijače nikada ne sumnjamo

Za one koji vole brojke, utakmica između Partizana i Budućnosti bila je značajna i zbog obaranja rekorda po broju gledalaca na jednoj ABA ligaškoj utakmici. Novica Veličković je pozivao publiku znajući koliko je važan meč. I svi su odgovorili.

– Želim da se zahvalim svima koji su došli i prepoznali momenat. Ostvaren je rekord, ali mi u naše navijače nikada ne sumnjamo. Bio nam je bitan svaki pojedinac koji je došao u dvoranu. Do sada niko nije imao 16.500 ljudi u ovoj ligi – kaže kapiten beogradskih crno-belih.

Posle pobede nad Virtusom u Bolonji, Novica Veličković je rekao da su njegovi saigrači „posebna grupa momaka“. Ponosan je kapiten bio i posle Budućnosti.

– Bili smo istrošeni u pojedinim momentima što se tiče ideje i energije, ali smo stvarno došli do velike pobede. Imali smo derbi u ponedeljak, u utorak rano išli u Bolonju gde smo ostvarili veliki rezultat i možda se emotivno ispraznili. Najbitnije je da smo dobili ovu utakmicu i priveli ovu sedmicu na pravi način.

Veličković će morati dobro da se odmori za izazove koje nosi Kup Radivoja Koraća. Kapiten će sigurno izvesti ekipu na teren Čaira, ali je zbog velike potrošenosti pitanje koliko će, i da li uopšte, igrati protiv Borca. Za početak.

– Ove godine smo izvukli teži raspored. Igra se petak, subota, nedelja, ako uopšte dođeš do kraja. Neće biti lako, izvukli smo ekipu koja je prva u ABA 2 i KLS. Borac je za svaki respekt, prvo treba to pobediti, a posle razmišljati dalje. Kup je mnogo teško takmičenje. Tri dana, tri utakmice. Pri tom, igramo drugi u petak.

Izvor Sportski žurnal