Večiti derbi kao nikada pre?

Možda će ovo pomoći da se tenzije smire.

FSS reaguje - sve za regularnost, Večiti derbi kao nikada pre?

Prethodnih nedelja svedoci smo sukoba na relaciji Partizan – Fudbalski savez Srbije, a u čitavu priču je uvučena i Crvena zvezda za koju u Humskoj veruju da je favorizovana u domaćim takmičenjima.

Kako prvenstvo ide dalje, tenzije su sve veće, pa FSS uveliko razmišlja o nečemu što nikada ranije nije viđeno u srpskom fudbalu.

Prema pisanju Kurira, ponovo se pojavila opcija angažovanja inostranih sudija koji bi ubuduće sudili derbi utakmice Superlige.

“Pošto već nisu u mogućnosti da instaliraju VAR sistem u tekućem šampionatu, čelnici srpskog fudbala razmatraju da angažuju strance i na taj način pokažu javnosti da nemaju nikakvog uticaja na rezultate u domaćoj ligi”, navodi se u tekstu iz današnjeg broja tog lista.

Ovakva praksa već postoji u svetu, Rumuni, Bugari i Grci su već implementirali učešće stranih arbitara, pa je tako i srpski sudija Milorad Mažić sa svojom ekipom sudio u Saudijskoj Arabiji i Kini.

Uz već postojeće naznake da bi VAR tehnologija mogla biti uvedena od sledeće sezone, u FSS se nadaju da će kvalitet suđenja i regularnost biti na višem nivou.

Videćemo da li bi ovakvo rešenje moglo da smiri strasti u Srbiji…

Tekst :Sportske net