VEČERAS DUEL RADA I PARTIZANA U REGIONALNOM PRVENSTVU

Zvanični sajt RK Partizan

 

Dva beogradska kluba sastaće se peti put ove sezone u subotu (06. 10) u 20 časova na Adi Ciganliji, ovoga puta u okviru Regionalnog klupskog prvenstva. Nakon pojedinačnih duela sa Čelikom iz Zenice (Rad dobio 39:31, Partizan izgubio 45:29) subotnji okršaj će odlučiti i osvajača ovog takmičenja.

Iako su crno-beli ostvarili pobede u prethodna četiri susreta, motivacija ekipe Rada nesumnjivo je na visokom nivou nakon pobede protiv Čelika. Ragbisti iz Zenice pokazali su u utakmici protiv Partizana da su krajnje ozbiljna ekipa, te je stoga jasno da je klub iz Banjice u dobroj formi. Ipak, trener “Parnog valjka” Marko Milosavljević moći će da računa na pojedine prvotimce koji nisu bili u sastavu u Zenici, pa bi to trebalo da dodatno poveća šanse za Partizanovu pobedu.

S obzirom na to da je u pitanju poslednja utakmica u ovogodišnjem Regionalnom klupskom Prvenstvu, krajnji ishod odrediće i pobednika ovog takmičenja. Postoji bezbroj kalkulacija – ako crno-beli ostvare pobedu od 25 razlike, dodaće i ovaj trofej u svoje vitrine. Pobeda Partizana sa manjom razlikom donela bi trofej Čeliku, mada postoje varijante po kojima bi Rad izbio na prvo mesto čak i ako izgubi (naravno, u slučaju pobede Rad osvaja naslov Regionalnog prvaka). Jedno je sigurno – očekuje nas uzbudljivo subotnje veče na Adi Ciganliji i utakmica u kojoj će svaki bod biti zlata vredan.