Vazura : Za Uroševića 80.000 evra u ratama

Miloš Vazura je zagolicao znatiželju novinara informacijom da je Partizan u četvrtak odbio ozbiljnu ponudu za svog štopera. Generalni direktor otvoreno je kazivao o zimskim apetitima crno-belih:

– Pregovaramo s trojicom igrača iz inostranstva, dvojicu smo spremni da čekamo do kraja prelaznog roka: njihovi klubovi i oni razmatraju sve opcije. Dvojica ofanzivnih i zadnji vezni.

Đorđe Ivanović?

– Sa Spartakom pričamo već 20 dana, Đorđe je izjavio da će, u slučaju da ostane u Srbiji, preći samo u Partizan. Ivanović je jedan od trojice igrača iz Super lige koje želimo, ali smo ograničeni: samo trojicu možemo da registrujemo za Ligu Evrope. A, hoćemo i strance…

Radosav Petrović?

– Raću više ne želimo na šestomesečnu, nego na jednogodišnju pozajmicu, kako bi mogao da nam pomogne i naredne sezone u evropskim takmičenjima. Sporting je završio transfer jednog defanzivnog veznog i smatramo da ima prostora da reagujemo. Portugalcima se ne isplati da plaćaju igrača koji ne igra.

Saša Zdjelar?

– Nemam komentar.

Nameću se kao dostojne zamene za Evertona?

– Everton je dobio pet dodatnih dana odmora, pred kraj godine porodila mu se supruga. U utorak će doputovati u Beograd i u direktnom razgovoru videćemo na čemu smo. Postoje dve ponude: iz Italije i iz Belgije. Ako želi da ostane, eto mu novi ugovor. Ne zaboravite, 15 odsto od narednog transfera ide njegovom bivšem klubu – Sent Galenu.

Koliko je Partizan koštao dolazak Slobodana Uroševića?

– Kruševljanima sleduje 80 hiljada evra, u ratama. Igrač je dobio korektan ugovor, ne bih detalje iznosio u javnost, iz pristojnosti.

Klubovi iz Srbije vam uz igrače traže i procente od dalje prodaje?

– Sad lupamo glavu što smo sa Olimpijakosom dogovorili odnose 50:50. Bila je to neminovnost: da li će sad da vredi 1,5 ili 3 miliona evra? Pokušaćemo da otkupimo ugovor Danila Pantića od Čelzija. NJegovi menadžeri su u kontaktu sa Englezima, nadam se pozitivnom raspletu.

Izvor :Sportski žurnal