Vazura: Očekuje nas teška godina, sumnjam da će na leto uopšte da bude transfera

Generalni direktor Partizana tvrdi da su srpski klubovi, osuđeni na život od prodaje igrača, u problemu

Zloglasni koronavirus se, na žalost, kao furija obrušava na dva životna tkiva – zdravlje i ekonomiju, zabadajući kandže i, definitivno, inicirajući novu globalnu sliku: čak i po pobedi nad pandemijom (nadamo se, što pre!) ništa više neće da bude isto.

Generalni direktor Miloš Vazura – s najvišom referencom da istupi u ime Partizana, sa ogromnom niskom trofeja, plejadom fudbalera od ugleda, armijom navijača, konstantnom prisutnošću na međunarodnoj sceni:

– Kriza će, svakako, da se odrazi na naše finansije, logično, baš kao i na svih klubova u Evropi, svetu. Jednostavno, to vam je lančano. Partizan živi od prodaje igrača, jasno je da će cene na tržištu da postanu značajno manje, uopšte, manje će da bude i transfera. Očekuje nas, definitivno, teška godina – senka s lica kreira i zabrinutost u odjeku glasa mladog funkcionera crno-belih.

Srpski klubovi su na manjem gubitku od svetskih u segmentu: zarada od ulaznica i TV prava?

– Da, ali ti svetski giganti ne žive, kao mi, od transfera. Ti, što zarađuju od ulaznica i TV prava, neće sad da kupuju igrače.

Dakle, predviđate tektonske poremećaje na fudbalskoj pijaci, tačnije, pad cena?

– Definitivno! Transferi će da budu drastično manji, ma, sumnjam da će na leto uopšte i da ih bude! Očekujem izuzetno težak prelazni rok.

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *