“Vaterpolo u Srbiji je u velikom problemu – Partizan je loše vođen klub”

Bivši vaterpolista Slobodan Nikić pričao je o vaterpolo klubu Partizan i generalno stanju ovog sporta u Srbiji.

Nikić je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca i najtrofejniji vaterpolista u istoriji svetskih prvenstava.

Na svetskim prvenstvima je sa Srbijom osvojio tri zlata i jednu bronzu, a ukupno ima sedam zlatnih medalja sa velikih takmičenja.

Od reprezentacije se oprostio 2016. godine, a igračku karijeru završio je 2020. godine.

Ako se Olimpijske igre održe naredne godine, Srbija će biti jedna od najstarijih ekipa.

Mi smo jedna od najstarijih ekipa na svetu, ali mi smo veliki šampioni i imamo motivaciju da se skupimo i odigramo Olimpijske igre, ako se one uopšte budu održale“, smatra Nikić.

Situacija sa koronavirusom sve je poremetila.

Po meni imamo definitivno razloga da brinemo jer celokupna situacija na globalnom nivou nije dobra što se tiče sporta, a to je zbog situacije sa koronavirusom, koji raznosi sve pred sobom, a pogotovo sport. Sada moramo da se prilagodimo novim načinima treniranja i igranja utakmica, što je jako teško za sportiste“.

Srpska liga biće jako kvalitetna naredne sezone.

Radnički, Šabac i Crvena zvezda su iskoristili ovu situaciju i dobro su se pojačali, ali Partizan nažalost jedini nije. Biće mnogo zanimljivije prvenstvo nego prošlih godina jer se sada kvalitet podigao i biće mnogo zanimljivije.

Pomenuo bih Miloša Ćuka, koji se vratio u Novi Beograd, a on je jedan od najboljih igrača na svetu po levoj strani“, objasnio je bivši vaterpolista.

Vaterpolista iz Zrenjanina karijeru je počeo u Partizanu, gde trenutno nije dobra situacija.

Vaterpolo u Srbiji je u velikom problemu.

Sedmostruki šampion Evrope – toliko dobrih igrača je izašlo iz te škole i nije bilo bitno samo da si dobar igrač, nego da budeš i dobar đak i kulturan momak, to je bila ta kultura Partizana. To se sada nažalost izgubilo. Trenutno je ostalo samo 60 dečaka koji treniraju, bazen ne radi od nove godine i kako stoje stvari trenutno nema izlaza. Mi smo pokušali da utičemo da se povrati situacija iz boljih vremena, ali to je jako teško. Ipak, postoji neka nada. Barem da napravi neku ekipu za sledeću sezonu i da deca treniraju na svom bazenu.

Partizan je veliko ime i nije dobro vođen klub. Moglo je sve mnogo bolje da se uradi. Ljudi koji vode klub ne žele najbolje klubu i ispred Partizana stavili su svoje lične interese“, jasan je Nikić.

Tekst preuzet sa portala B92.net