Vaterpolo turneja po Srbiji

Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je u ponedeljak pripreme za letnja takmičenja.

Srpski vaterpolisti od 20. do 25. juna igraće finalni turnir Svetske lige u Rusiji, a mnogo važnije takmičenje, Svetsko prvenstvo, počinje sredinom jula u Budimpešti. Srpski vaterpolisti odigraće od 14. do 16. juna tri prijateljske utakmice sa reprezentacijom Australije, a domaćini tih mečeva biće Niš, Kruševac i Kragujevac.

Prvi susret igra se 14. juna od 19 sati i 30 minuta u Nišu. Dan kasnije od 18 sati domaćin će biti Kruševac, dok je treći meč zakazan za 16. jun u Kragujevcu i počinje u 19 sati.

Za utakmice u Nišu i Kragujevcu biće besplatan ulaz, dok će sav prihod od ulaznica za meč u Kruševcu biti namenjen u humanitarne svrhe. Karte će koštati 200 dinara i moći će da se kupe na blagajni SC Kruševac.

Australija je će biti pravi rival za pripremu svega onog što nas očekuje na finalnom turniru Svetske lige. Njihov način igre znao je da nam pravi probleme tako da sam siguran da ćemo ove prijateljske mečeve iskoristiti na najbolji mogići način da se dobro spremimo. Posebno zadovoljstvo za sve nas je što ćemo ove tri utakmice igrati u unutrašnjosti Srbije. U Nišu, Kruševcu i Kragujevcu smo uvek srdačno dočekivani, tribine su bile pune, atmosfera sjajna pa se nadam da će tako biti i ovog puta. Siguran sam da će ljubitelji vaterpola uživati a mi ćemo se potrduiti i da ih obradujemo pobedama – kaže Milan Aleksić.