Vaterpolo klub Partizan čeka dug proces oporavka:GRADIMO KUĆU OD TEMELjA

Da legendarni vaterpolisti nisu odlučili da je poslednji trenutak da spasu svoj Partizan, pitanje je šta bi bilo sa jednim od najtrofejnijih svetskih klubova.

Crno-beli su dotakli dno i zbog toga nekadašnji kapiten Nikola Kuljača, koji je imao hrabrosti da sedne u vruću direktorsku fotelju, ističe da kreću od nule.

– Prve nedelje govore nam da nas očekuje veoma dug proces oporavka, da je sve devastirano i da moramo da počnemo od početka. Nemamo drugi izbor, a da bismo videli gde smo, šta smo, angažovali smo revizorsku agenciju, advokatsku kancelariju koja će da pročešlja sve ugovore – priča Kuljača.

Račun je blokiran već četiri godine, dugovi su se gomilali, a kada su i deca počela da napuštaju Banjicu, asovi su odlučili da pomognu klubu u kojem su ponikli.

– Naš jedini motiv je da svi zajedno nekako sredimo svoju kuću. Već nekoliko puta sam rekao da svi mi imamo dve lične karte: jednu koju izdaje država, i drugu, sportsku u kojoj je adresa Crnotravska 4. Videli smo da se naša kuća polako urušava i sada ćemo učiniti sve da se ne sruši. Moramo da krenemo od temelja, da gradimo polako… To je bio jedini motiv koji nas je okupio u maju, junu. Sada idemo dalje i ne sumnjam da ćemo uspeti, jer nam je takva narav – ističe Kuljača.

– On je tu šansu zaslužio. Vodio je Banjicu prošle godine, a kako je dosta igrača prešlo u Partizan, logično je da Korolija nastavi da radi sa njima. To se često dešavalo na Banjici i uvek je bilo dobro. Milošu želim sve najbolje i da se dokaže. U stvari, ove godine svi se dokazujemo, ja prvi.

Nikola se pri kraju karijere zaposlio u Partizanu, odakle je otišao 2010. Bio je u OKS, SS Beogradu, agenciji VIND…

– Ovo je kompleksna situacija, jer ima mnogo problema vezanih za Sportski centar. Možda je i bolje što sam nov u ovom poslu, jer ovde moramo da napravimo veliki rez i analizu cele strukture, radnog kolektiva bazena i kluba. Jedina stvar koja jedino štima je trenerski kadar i igrači. Prvih dana uspeli smo da rešimo problem tople vode, to nam je i bio prvi uslov kada smo došli u klub – naglašava Kuljača.

Svestan je legendarni golman da moraju da paze na svaki dinar…

– Znamo dobro da ne smemo da napravimo grešku i da ne povećavamo dug. Mi smo podvukli crtu, nećemo da trošimo ni dinar više nego što imamo. A za stare dugove ćemo videti posle izveštaja revizora, advokata, ako treba i finansijske policije.

Crno-beli zbog teške finansijske situacije i veoma mladog tima ove godine neće da igraju u evropskim kupovima. Ne razmišljaju ni kako da vrate svoje igrače…

Nećemo nikoga da otimamo, da vrbujemo, jer se dosta ljudi iz drugih klubova potrudilo da ove godine imamo super prvenstvo. Tome se radujem i jedino mi je krivo što mi nemamo značajniju ulogu. Ali, igrači koji su došli iz Banjice imaju priliku da dokažu i pokažu da li mogu da igraju za Partizan kakav će biti za dve godine.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti