Vaterpolisti Partizana navikli da se bore sa problemima: Mladi se kale uz najjače evropske klubove

Uz mnogo napora smo uspeli da obezbedimo toplu vodu i da ekipa ima pristojne uslove za rad – kaže Mirko Bradajić

GODINAMA je ista priča na Banjici. Para nema, a mladi vaterpolisti u Ligi šampiona uče od najboljih. Da su srećnija vremena, Partizan bi imao jedan od najjačih timova na kontinentu i uprava se svakodnevno bori da obezbedi najosnovnije uslove za rad.

– Uz mnogo napora uspeli smo da obzbedimo da voda bude topla i da ekipa ima pristojne uslove za rad. Nažalost, na ove probleme smo već navikli – kaže Mirko Bradajić.

Crno-beli večeras na Banjici u trećem kolu grupe A igraju sa moskovskim Dinamom, čije su zvezde nekadašnji partizanovci Duško Pijetlović, Nikola Rađen i Gavril Subotić. Beograđanima dueli sa veoma jakim ekipama u grupi A mnogo znače za sticanje neophodnog iskustva. Zbog toga niko u klubu nije pomišljao da odustane ni od jednog takmičenja.

– Od elitnog takmičenja nemamo finansijske koristi. Ali, nije sve u novcu. Mladim igračima i te kako koriste utakmice sa veoma jakim ekipama. U tim duelima stiču neophodno iskustvo, odrastaju, sazrevaju. I sve što radimo, radimo u korist reprezentacije. Zato se uz VSS trudimo da igračima obezbedimo što više kvalitetnih mečeva – naglašava Mirko Bradajić.